sobota, 22 września 2018

Polaganje talne plošče na vezanega lesa

  Polaganje talne plošče na vezanega lesa

Osnovne zahteve za polaganje vezanega lesa in pripravljalna dela

Tako delovanje kot polaganje talnega parketa poteka pod strogim upoštevanjem določenih pravil. Ta pravila določajo naravne značilnosti materiala, na katerem temelji parket. Ker je parketna plošča izdelana iz naravnega lesa, postopek polaganja in naknadne uporabe lesenega poda zahtevajo upoštevanje posameznih značilnosti.
  Polaganje talne plošče na vezanega lesa

Značilnosti montažne vezane plošče

Drugi pogoj pri izbiri vezanega lesa: material mora imeti lastnosti, ki dokazujejo vlago. Velikost, na primer 1500 mm do 1500 mm nazivne debeline 10 mm. List vezanega lesa je razrezan na več delov iste velikosti (ni v celoti nameščen). Med delom je treba med obdelovancema pustiti ekspanzijski spoj. Naučite se parkirati.

Polaganje talne plošče na vezanega lesa

Polaganje talne plošče na vezan les spremljajo dve vrsti pritrdilnih elementov. V tem članku bomo preučili ta precej zapleten proces, ko se boste spoznali, s čimer v celoti opravljate to delo doma. Po tem, ko so vezane plošče položili na betonsko tla, na hlode ali na kateri koli drug način, ste morali skrbeti za kakovostno vodoodpornost. In če je vse na ustrezni ravni, to pomeni, da je najhujše!
  Polaganje talne plošče na vezanega lesa

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo nadstropje, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo dno, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talne plošče na vezanega lesa

Pripravljalna dela

Preden nadaljujete s postavitvijo parketov, je potrebno ustrezno pripravo prostora. Konec koncev je postopek polaganja parketa precej zapleten in ne odpusti napak in napak. Prostor mora biti opremljen s popolnoma zaključenimi okni in vrati. Vsa dela, izvedena s stenami, je prav tako zelo zaželena.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty