niedziela, 16 września 2018

Betoniranje stopnic

  Betoniranje stopnic

Izberite vrsto in zapletenost opažev

Celoten proces lahko razdelimo na tri faze: namestitev opažev, ojačitev okvirja stopnic in betoniranje. Prva faza je najbolj zamudna, kompleksnost pa je odvisna od oblike stopnic.
  Betoniranje stopnic

Betonski stopnišč v klet

Klet predmestne zgradbe je večfunkcionalna, praktična soba, v kateri so ogrevalni sistemi, sistemi za uplinjanje, sintetične krmilne plošče za električno energijo in skladiščni regali za potrebne dimenzijske stvari. Prezračevalna kletka redko zagotavlja stalno temperaturo, udobno vlago. Izdelava stopnišča v kleti zahteva upoštevanje številnih odtenkov: površina kleti, pogostost uporabe kleti, vpliv na oblikovanje zunanjih dejavnikov, varnost, udobje gibanja.
  Betoniranje stopnic

Po stopnicah z lastnimi rokami

Materiali se uporabljajo le najvišje kakovosti. Blagovna znamka betona za izdelavo monolitnih stopnic ne bi smela biti manjša od M-300. Priporočila za sestavo strukture sredi leta so naslednja:
  Betoniranje stopnic

Orodja za delo

  • Jigsaw za precizno rezanje opažnih delov;
  • Izvijač;
  • Vrtati z različnimi vrtalniki;
  • Škarje za kovine;
  • Mešalec betona;
  • Gradbeni električni vibrator.
Plošče in vezane plošče so dobro za betonom, potem ko je ozdravljeno, vendar pa je njihova pomanjkljivost dejstvo, da so zaradi raznovrstne nasičenosti vlage zrušeni. Zato, če nameravate zgraditi več stopnišč in uporabiti iste materiale za opaž, jih morate zaščititi. Pred polaganjem je ojačitev plošče prekrita z materialom za zadostno gostoto vodoodpornega valja, npr. S stekleno prevleko, stekleno streho, starim linolejem. V skrajnem primeru so vse lesene konstrukcije predhodno prevlečene z alkidnim lakom.

Izračun betonskih stopnic za zasebno hišo

Pogled na stopnice je odvisen od predmeta gradnje in domišljije razvijalca. Treba je zapomniti: bolj zapleten načrt - težji so izračuni in proces namestitve opažev.
  Betoniranje stopnic

Zahtevane zahteve

Betonska konstrukcija, z vsemi svojimi drugimi vrlinami, ima en pomemben minus za zasebno gradnjo - veliko teže. Zato, preden se odločite, kako narediti betonski stopnišč v hiši, morate najprej zagotoviti, da stena in tla lahko prenesejo tako breme.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty