piątek, 21 września 2018

Zaključevanje in izolacija fasade

  Zaključevanje in izolacija fasade

Ogrevanje sten zunaj in znotraj

Če je izolacija stene zunaj opečne hiše dobro opravljena, lahko pri hladnem času močno prihranite pri sobni temperaturi, pa tudi na klimatizaciji poleti.

Obloga fasade: metode in materiali za fasadno izolacijo in dodelavo

V zadnjem desetletju je prišlo do določene tendence za izboljšanje toplotne izolacije gradbenih fasad. Poleg tega je pomembnost te težave predvsem povezana s problemom varčevanja z energijo v zimskem času (to je s pomembnimi prihranki pri stroških) in z zmanjšanjem števila gradbenih materialov (zlasti za večnadstropno gradnjo) pri gradnji sten in fasadnih oblog.
  Zaključevanje in izolacija fasade

Priprava fasade za dodelavo in izolacijo, montaža fasadnih panelov

Za začetek je bilo potrebno pripraviti površino fasade hiše za lepljenje ploščic. Hiša je bila stara 40 let, ko je bila zgrajena, modno je bilo izdelati okrasne štrline opeke na stenah, v bližini oken. Njihova oblika je daleč od idealne, in to bi bilo težko in ne estetsko, da prilepite stene z ekspandiranim polistirenom. Zato, oborožen s perforatorjem, sem začel odbijati nepotrebne izbokline.
  Zaključevanje in izolacija fasade

Ogrevanje fasade "tanek ometni sloj" (mokra fasada)

Toplotna izolacija po sistemu "mokre fasade" je ena od najpogostejših tehnologij in je namenjena nizkogradnji z izolacijo, popravilom ali obnovo stavb in objektov, stanovanjskih zgradb.
  Zaključevanje in izolacija fasade

Obloga fasade z ometom

To je eden najstarejših načinov rafiniranja in izolacije fasade. Sodoben omet vam omogoča ustvarjanje teksturnih površin, ki jih lahko pozneje obarvate. Glavni namen ometa - poravnava sten. Danes se za te namene uporabljajo različne mešanice gradbenih materialov: cementno-peskovna malta, mešana mavca ali apnena malta. Zaščita zunanjih sten je precej dolgotrajen proces. Za popoln rezultat morate uporabiti mešanico primerne sestave in lastnosti.
  Zaključevanje in izolacija fasade

Čudovit izum: vlaga gre gor kot cev

Dokončanje hiše z uporabo prezračevanih fasad je tudi "suho". Ampak stoji sam. Strokovnjaki menijo, da je ideja, ki se uporablja v tej tehnologiji, še posebej uspešna zaradi prisotnosti zraka osnove (navzgor tok) med steno stavbe in plošče zgibne strukture. Slednji ščiti, ogreje in okrasi. Tako sodobno dekoracijo in "obogati" stavbe, in znatno podaljša življenjsko dobo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty