poniedziałek, 17 września 2018

Vrtec Sanpin 2015

Zahteve za namestitev vrtcev

Zahteva 2.1 v SanPiN 2010, v kateri je navedeno, da je dovoljenje za izgradnjo otroških ustanov odobren s sanitarno-epidemiološkim sklepom, je bilo odpravljeno. V zvezi s tem so bili preklicani pogoji za polmer dostopa do otroške ustanove za pešce.
  Vrtec Sanpin 2015

Pomen indikatorja gostote prebivalstva v vrtcih

Koliko ljudi je lahko v skupini vrtcev? Zakaj bi vas to vprašanje najprej zanimalo? Naši otroci so naša vse, naša prihodnost in uspeh prihodnosti je odvisna od tega, kar je v otroštvu.
  Vrtec Sanpin 2015

SanPiN 2.4.1.1249-03 Sanitarne in epidemiološke zahteve za načrtovanje, vzdrževanje in organizacijo načina delovanja predšolskih izobraževalnih ustanov

DRŽAVA SANITARNO-EPIDEMIOLOŠKI
  Vrtec Sanpin 2015

SanPin norme glede objektov

Eno od glavnih vprašanj, ki jih je postavil SanPin, je prostor, v katerem učijo otroci. Rospotrebnadzor je uvedel več prepovedi in priporočil, ki se nanašajo na to vprašanje:
  Vrtec Sanpin 2015

Število otrok v skupini vrtcev v skladu z regulativnimi dokumenti

Do 1. oktobra 2010 so v modelnih predpisih za predšolske vzgojne ustanove (predšolske vzgojno-izobraževalne ustanove) in SanPiN za predšolske vzgojne ustanove postavili precej stroge pogoje za vrtce. Največje dovoljeno število otrok v skupinah je bilo strogo urejeno in vodstvo vrtca ni imelo pravice samostojno vzpostaviti režimov za bivanje otrok v skupinah. Vendar pa je 22. julija 2010 glavni sanitarni zdravnik Rusije podpisal Resolucijo št. 91, v skladu s katero je od 1. oktobra 2010 začela veljati nova sanitarna pravila SanPiN 2.4.1.2660-10-10 in stari sanitarni predpisi, sprejeti leta 2003 (SanPiN 2.4.1.1249-03 ) so potekli.
  Vrtec Sanpin 2015

X. Osebna higiena

98. Osebje vrtca mora delovati v čistih, urejenih oblačilih in obutvi. Pred začetkom dela temeljito umijte roke, položite čisti kopalni plašč ali drugo posebno obleko, odstranite čevlje in previdno vzemite dlance pod kapo ali ruto. Tehnično osebje mora imeti ločeno jutranje obleke za čiščenje prostorov in čisto predpasico za distribucijo hrane. Pred vstopom v stranišče odstranite kopalni plašč in po izstopu temeljito umijte roke z milom in vodo; uporaba otroškega osebnega toaleta je prepovedana. Preden zapustite vrtec, je treba kopalni plašč odstraniti in odložiti v omari.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty