sobota, 22 września 2018

Naredi naraven kamen sami

  Naredi naraven kamen sami

Soočanje s podlago z umetnim kamnom

Bolj cenovno ugoden in enostaven način za furniranje fundacije - umetni kamen. Izgleda kot pravi kamen, praktično ne prinaša zmogljivosti, stroški manj, tehtajo malo (ne preobremenijo baze). Tudi širok izbor barv in tekstur: granit, peščenjak, marmor, lupina, bazalt, oniks. Površina je gladka, groba, strukturna, reliefna, raztrgana, z žetoni itd.
  Naredi naraven kamen sami

Značilnosti osnove in materiala za njegovo izdelavo

Če je višina kleti manjša od 0,4 m, je težko opremiti hidroizolacijski sloj, ki lahko zaščiti steno pred vlago. Podnožje lahko izpljamo s površino, štrlečim ali padajočim. Najpomembnejše so štrleče in celo vrste kletnih površin, čeprav nadzemni, padajoči deli temeljev trajajo dlje, ker so manj dovzetni za učinke padavin. Uničevalni dejavniki, ki nenehno delujejo na kleti, so vlaga, temperaturna razlika, izkrivljanje zunaj sezonskih sil.

Naravni kamen: sorte materiala in njegove značilnosti

Sodoben soočen naravni kamen, razen njegove barve in metode geološkega oblikovanja, se ne razlikuje po posebni sorti. Na prostem trgu so na voljo le tri možnosti:
  Naredi naraven kamen sami

Kako narediti domačo dekoracijo naravnega kamna naredite sami

Kljub razlikam v fizikalnih in mehanskih lastnostih navedenih vrst kamna je tehnologija za polaganje v vsakem primeru približno enaka. Da bi dobili zanesljivo namestitev in želeni dekorativni učinek, je dovolj poznati osnovne trike.
  Naredi naraven kamen sami

Izbira soočenega materiala

Ko govorimo o kamnu kot materialu za dodelavo grelnih naprav, je treba omeniti, da ga je mogoče uporabljati v mnogih, vendar ne v vseh primerih. Značilnost večine naravnih kamnitih materialov je nizka kapaciteta akumulacije toplote. Kamen se hitro ohladi.
  Naredi naraven kamen sami

Kako začeti s kletjo in kako izbrati kamen

Glede na dejstvo, da je cena tega materiala, čeprav se uporablja umetni kamen, relativno velika, boste morali najprej določiti površino obloge. S pomočjo merilnega traku se izmeri višina podlage, ki štrli nad tlemi in njegovo celotno dolžino vzdolž oboda hiše (če je celoten temelj končan). Dobljene vrednosti se pretvorijo iz centimetrov v metre in pomnožijo. To bo področje, ki ga boste morali lepiti z naravnim ali umetnim kamnom. Približno 10-15% je treba dodati na to območje, saj se ob zaključku hiše s svojimi rokami taka količina materiala pri obrezovanju in vgradnji pretvori v odpadke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty