piątek, 21 września 2018

Prezračena fasada naredite sami

  Prezračena fasada naredite sami

Prednosti in slabosti prezračevalnih fasad

Da bi razumeli vse prednosti tega sistema zaščite zunanjih sten prostorov, potrebujemo znanje o napravi prezračevane fasade, kjer so pomembne številne značilnosti: material in debelina sten, najbolj domnevno znanje in izkušnje, njegova zasnova.
  Prezračena fasada naredite sami

Prezračena fasada naredite sami

Vsi pogosto srečamo z izrazom prezračevane fasade, vendar ne vsi predstavljajo, kaj je. V jedru je večplastna prevleka za zunanje stene stavbe, katere glavna naloga je izolacija in hkrati prezračevanje celotne fasade. Glavno načelo vsake prezračevane fasade - prisotnost zračne reže med slojem izolacije in zaključnim premazom. Ta okoliščina zagotavlja neoviran dostop zraka do sten stavbe, kar jim omogoča "dihati". Zamenjava vlage je tako naravna, da ne tvori kapljice kondenzata, ki lahko negativno vpliva na material sten. Če želite ustvariti prezračeno fasado z lastnimi rokami, morate vedeti vse o tem in se naučiti vse modrosti svoje namestitve.
  Prezračena fasada naredite sami

Montaža prezračevanih fasad

Montaža ventiliranih fasad se izvaja v skladu s to tehnologijo. Na vsaki stopnji je vredno preveriti odstopanje od standardnih vrednosti (glej tabelo spodaj):
  Prezračena fasada naredite sami

Prezračene fasade: kaj je to?

Značilnost tega sistema fasadne zaključne obdelave hiš je odstraniti odvečno vlago z zunanje površine stene, da bi zaščitili strukturo pred uničenjem. Z drugimi besedami, pritrditev poteka tako, da ostane majhna zračna reža med slojem izolacije in notranjo površino obrnjenega materiala.
  Prezračena fasada naredite sami

Kaj je prezračevana hišna fasada?

Prezračena fasada je takšna tehnologija za izgradnjo fasade stavbe, kadar obstaja odprtina med steno in zaščitno dekorativno oblogo za kroženje zraka. Zakaj ta obtok? Da, tako da je gibanje zraka odneslo vlago, ki je prodrla iz prostora skozi steno v obliki pare in skozi okrasno podlogo.
  Prezračena fasada naredite sami

Namestitev obrnjenih plošč

To operacijo lahko izvedemo na dva načina - brezšivne in s šivi. Način vgradnje je odvisen od vrste uporabljenega materiala. V vsakem primeru morajo biti fasadni elementi nameščeni od spodnjega roba. Če uporabljate izdelke iz kompozitnih materialov, je prvi korak, da namestite končne objemke, in to storite na dnu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty