piątek, 21 września 2018

Tehnologija polaganja ploščic na tla

  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Priprava talne površine za polaganje ploščic

Z uporabo perforatorja (dobro ali preprosto izvijač s kladivom #), morate odstraniti svoje stare keramične ploščice s površine (razstavljanje), estrih in hidroizolacijo. Ko potrebujete dober kraj za ravnanje v vogalih. Če najdete vrzeli ali luknje, uporabite lepilo za ploščice in jih dobro zalepite. Če se to ne naredi, hidroizolacija ne bo dovolj močna. Za izolacijo s polistirensko peno.
  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Kako položiti ploščice na tla: materiali

1. Keramične ploščice. Včasih se pri začetnikih pojavijo incidenti. Pojdi po ploščice za tla in kupite za stene. Pogosta napaka, ker so ploščice zelo podobne. Vendar pa so talne ploščice veliko močnejše, najprej morate biti pozorni na to.
  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Materiali in orodja:

  • talne ploščice
  • lepilo za ploščice
  • injekcijsko brizgo
  • Primer
  • ravni
  • pravilo
  • rezalnik ploščic
  • široka lopatica
  • zrezana lopaticica
  • gumijaste lopatice
  • prečni delilci

Tehnologija polaganja ploščic:

1. Izračunajte število ploščic. Izračun števila ploščic izdeluje talni prostor. V enem paketu - 1 kvadrat. m. Običajno kupite z robom, če se bo ploščica med popravilom počila. Zdaj lahko kupite nekaj ploščic, ki presegajo zahtevano število paketov. Poraba lepila in injekcij na embalaži. Ne pozabite, da pravilen izračun števila ploščic - ključ do varčevanja denarja in časa.
  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Razlika ploščice iz običajne keramike

Oba sta izdelana iz praktično iste tehnologije, vendar je ploščica bolj trpežna in bolj kakovostna - oziroma ploščice imajo veliko višjo ceno kot keramika. In vsa stvar je majhna razlika v proizvodni tehnologiji: keramika preprosto strežejo v visokotemperaturnem načinu peči, toda ploščice so tudi prekrite z glazuro, ki ima svoje prednosti.
  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Torej, kje bomo začeli polagati ploščice?

Seveda v začetku pripravljamo stene. Pred nekaj desetletji, klešče, strokovnjaki za polaganje ploščic, tega operacije niso niti poznali. V času Sovjetske zveze so na ploščadi postavili ploščice, nivo zidov pa je bil odstranjen z malto, s čimer je bila nastavljena debelina sloja. To je bilo grozno, saj ni bilo mogoče storiti veliko časa, če je plast malte imela dostojno debelino. Kot je nekoč govoril: »Vesel sem, če dnevno izdelam dva kvadrata. In če ne, potem se bom vznemirila.«
  Tehnologija polaganja ploščic na tla

Potrebni materiali in orodja

Da bi polaganje ploščic na diagonali potekalo brez težav, morate poskrbeti za pripravo vsa potrebna oprema in nakup zadostne količine ploščic. Glavna težava je dejstvo, da morate uporabiti veliko navojnih elementov. To se odraža tako v samem procesu in v izračunih.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty