piątek, 21 września 2018

Monolitne ojačane pritrdilne stene

  Monolitne ojačane pritrdilne stene

Betonska podporna stena

Najboljša možnost za izdelavo vertikalnih podpornih sten z lastnimi rokami je monolitna struktura, ko se telo in podlaga izdelata po klasični tehnologiji z uporabo opažev. Da bi pospešili postopek gradnje, lahko izberete že pripravljene module in jih namestite na izbrano mesto, čeprav je ta možnost dražja zaradi najema dvižne opreme in stroškov pošiljanja tovarniških izdelkov.

Materiali za zadrževanje sten

Zadrževalne stene so lahko izdelane iz različnih materialov. Vsaka od gradiv, ki se uporabljajo na svoj način, vpliva na njihove podatke o moči in estetsko dojemanje ozemlja mesta kot celote:
  Monolitne ojačane pritrdilne stene

Pravila za ustvarjanje utrdb

Obstaja določena tehnologija, brez katere naprava ne bo strošek kakovosti kakršne koli vrste. V večini primerov je na dvoriščih zgrajena pritrdilna stena iz kamna ali betona, ki ni višja od 2 metrov.
  Monolitne ojačane pritrdilne stene

Gradnja monolitnih zidov: lastnosti, tehnologija, prelivanje

Če je stensko polnjenje s fiksno oplastjo razmeroma razumljivo, se lahko gradnja monolitnih sten z odstranljivim opažom izvede na tri načine, ki se razlikujejo po zasnovi zunanje plasti. Več o tehnologijah v našem članku.
  Monolitne ojačane pritrdilne stene

Značilnosti podpornih struktur

Podporna stena, izdelana iz materialov, mora imeti podlago, dejansko steno in drenažo. Globina temeljev je odvisna od višine konstrukcije, v vsakem primeru pa mora biti širina približno 20 cm širša od širine telesa, da se zagotovi potrebna trdnost in stabilnost.
  Monolitne ojačane pritrdilne stene

Monolitna betonska dela na velikih gradnjah in v zasebni stavbi

Monolitna gradnja postaja vedno bolj priljubljena gradbena tehnologija. Trdni okvir, ki je oblikovan med trdno konstrukcijo, je zelo trpežen. Uporaba opažev različnih oblik vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Za izgradnjo upravnih stavb in stanovanjskih stavb uporabljamo monolitno gradnjo. Izvajamo tudi monolitno delo pri gradnji parkirišč, skladiščnih kompleksov (razen monolitnih sten - izdelava industrijskih betonskih podov za skladišče in delavnico). Pri gradnji športnih objektov uporabljamo in oblikujemo monolitne konstrukcije iz armiranega betona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty