czwartek, 20 września 2018

Polaganje granita na stopnicah

  Polaganje granita na stopnicah

Granitno stopnišče poudari notranjost

V skoraj vsaki hiši najdete lestev. Naj bo to ne večje stopnišče dvorca, ampak le nekaj treh korakov na pragu, vendar so. Stopnišče je kompleksna arhitekturna struktura, ki omogoča osebi prosto gibanje navpično. Služi za povezavo enega ali več nadstropij in je lahko notranji in zunanji. Tehnološki napredek je vplival na obrnjenost stopnic. Zdaj je običajno polaganje granita na lestvi ali drugem naravnem materialu nadomeščeno z dekoracijo iz umetnega kamna, keramike, kovine itd.

Lestve in koraki iz kamna, proizvodnja in montaža

Lestve iz kamna - marmorja in granita, izdelane iz antičnih časov. To sta bila dva kamna, ki sta v celoti izpolnili svoje funkcije in hišo dali ugleden in drag pogled. Visoka odpornost proti obrabi, trpežnost, neprekosljive dekorativne lastnosti pa so odličen material za ustvarjanje stopnic.
  Polaganje granita na stopnicah

Orodja in materiali za zaključna dela

Marmor je na voljo v različnih oblikah in barvah, kot tudi različne kakovosti. Katera ploščica lastnik hiše končno izbere, seveda je odvisna predvsem od njegovega lastnega okusa in koliko denarja je hotel in bi lahko vlagal v svoj novi pokrov. Za izračun zahtevane količine materiala je splošno pravilo. Najprej se meri površina, na kateri se opravlja zaključna dela. Če ima, na primer, velikost od 5 do 6 metrov, potem bo to 30 kvadratnih metrov. Na število kvadratnih metrov je dodana 5-odstotna marža.
  Polaganje granita na stopnicah

Prednosti pločevine

Ta način dekoriranja stopnic je eden od dekorativnih, a sočasno pa ploščica opravlja tudi veliko drugih uporabnih funkcij. Zahvaljujoč temu lahko izpostavimo številne prednosti obrezovanja ploščic:
  Polaganje granita na stopnicah

Vgradnja nadzemnih korakov

Granitni nadstreški, za razliko od monolitnih, so nameščeni na gotovi stopničasti konstrukciji iz kovine, betona ali opeke. Dejstvo je, da stopnice stopnice obnavljajo z granitnimi prekrivnimi elementi.
  Polaganje granita na stopnicah

Izbira granitnih tlakovcev

Ko govorimo o izbiri tlakovcev, je treba pozornost nameniti ne le barvi in ​​izvoru kamna, temveč tudi načinu njegove obdelave. Govorimo o dveh glavnih vrstah obdelave stranskih površin kamna: rezanje z žago in razcepitev na koščke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty