poniedziałek, 10 września 2018

Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

  Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

Betonirana tla s kaljenimi zgornjimi plastmi (prevleke)

Tehnologija za izdelavo betonskega dna z utrjeno zgornjo plastjo je, da se na vrhu nanaša posebna suha mešanica (polnjenje) na sveže, izravnan in vibriran beton.
  Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

Naprava betonskih talnih oblog z utrjeno zgornjo plastjo

Za razliko od betonskega dna, naprava betonskega estriha ne zahteva predhodnega dela za krepitev tal ali krepitev temeljev. Ni potrebno, da se oplašči sloj kravate z jekleno armaturo ali zidno mrežo. Estrih se izvede v primerih, ko obstaja trdna podlaga za izravnavo površine podlage.
  Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

Betonirana tla (z ojačanim zgornjim slojem)

Vrhnja betonska tla so ena od najbolj zanesljivih, ekonomičnih in iskanih vrst industrijskih tal. Top ping je posebna mešanica, ki se uporablja za utrditev zgornje plasti betonskih tal. Topping tla so namenjeni za predmete, kjer je povečana obremenitev na tleh, posebna trdnost, vzdržljivost in brez prahu so potrebni. Za vse prostore z večjimi zahtevami glede trdnosti in trajnosti tal se priporočajo betonska tla s kaljenimi zgornjimi plastmi.
  Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

Kaj so prelivi?

Taka mešanica je praviloma sestavljena iz cementa in posebnih aditivov, ki zaradi obdelave omogočajo tako imenovano železno površino neposredno na gradbišču. Tudi sestava suhih gradbenih mešanic ali "prelivov" vključuje posebne agregate, ki znatno zmanjšajo obrabo betonskega dna in omogočajo čim trajnejše.
  Betonirana tla s kaljenim zgornjim slojem

Prednosti strjevalnih mešanic

Proizvajalci priporočajo uporabo utrjevalcev, ne le pri ustvarjanju novega tlaka, ampak tudi pri obnovi starega. Sestavina takoj vstopi v kemično interakcijo s površino ali prodre globoko v sistem pore in kapilare betona. Zaradi tega so blokirane mikrodefekte in razpoke, kar preprečuje nadaljnje uničenje strukture.

Betonirana tla z utrjeno zgornjo plastjo (polnjenje)

Eden od težkih problemov pri popravilu in gradnji industrijskih prostorov ostaja postavitev tal, ki lahko prenese težke obremenitve, trajne, brez prahu. Najpogosteje se za izdelavo takega materiala uporablja kot beton. Ima veliko pozitivnih lastnosti - poceni, preprostost in hitrost namestitve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty