poniedziałek, 10 września 2018

Kako narediti stopnišče v državi

  Kako narediti stopnišče v državi

Na kaj se lahko zanesete pri izbiri lestve? ↑

Stopnišče mora biti organsko vgrajeno v notranjost hiše, zato je najpomembnejši stil, v katerem naj bi bila koča zgrajena, vplivala na izbiro stopnic. V leseni hiši sodobna modularna ali kovinska stopnišča za poletne hiše ne bodo primerna, tradicionalna lesena stopnišča pa se verjetno ne bodo dobro prilegala sodobni ali visokotehnološki notranjosti. Nekateri oblikovalci praktično uporabljajo eklektični stil v arhitekturi, vendar za vse take eksperimente niso pripravljeni vsi kupci, zato je treba pred začetkom gradnje odločati o slogu stopnic v državi.
  Kako narediti stopnišče v državi

Katere vrste stopnic bomo zgradili? ↑

Najpreprostejša rešitev bo modularna stopnica - samo z njimi jih morate zbrati s sestavljenih delov, strogo po navodilih proizvajalca. Pripravljeni kompleti so na voljo za montažo vijačnih in vijačnih izvedb, opremljenih s kompletnim montažnim in konstrukcijskim sestavnim delom.
  Kako narediti stopnišče v državi

Glavne vrste modelov

Lastna hiša s parcelo ali kočo vam omogoča, da eksperimentirate z oblikami in materiali, ko ustvarjate posamezne dele ureditve prostora na prostem in v zaprtih prostorih. To še posebej velja za stopnice. Za izgradnjo dvigala v drugo nadstropje lahko uporabite običajne modele konstrukcij ali priključite posamezne elemente v povsem nov izdelek.
  Kako narediti stopnišče v državi

Izdelava lesenih elementov

Pri proizvodnji delov lestve ni težav - glavna stvar je, da lahko obdelujete žago ali usmerjevalnik. Za začetek sta dve vrvi enakih dolžin izrezani iz palic 40x50 mm.
  Kako narediti stopnišče v državi

Vrste in tipi stopnic za zasebno hišo

Izbira stopnic je pogosto omejena z razpoložljivim prostorom za svojo napravo in seveda s proračunom. Toda vodite jih bolje udobje lokacije in estetskih preferenc. Med obstoječimi konstrukcijami lesenih stopnic so najpogostejši marmorji in vijaki.
  Kako narediti stopnišče v državi

Določanje stopnic v drugo nadstropje

Takšna lestev v odseku je prikazana na sliki, ki jo obravnavamo podrobneje. Preden nadaljujemo s proizvodnjo delov stopnic, je potrebno določiti njegove dimenzije. Ker bomo stopili v drugo nadstropje, imamo že eno velikost - višino stopnic. To bo enako razdalji od tal do stropa (višina prvega nadstropja) in debelino stropa. V našem primeru je to 2700 mm (vse mere so prikazane v milimetrih).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty