wtorek, 11 września 2018

Polaganje ploščic na betonski stopnišč

  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Soočanje z lesenimi stopnicami

Dokončanje lesenih stopnic se izvaja s pomočjo visokokakovostnega, posebnega premaza, ki se najprej nanese in nato varno pritrdi na površino samega koraka. Poleg tega velja za vsa prosta območja med njimi. Potem je vse skrbno zapečateno.
  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Soočanje z betonskimi stopnicami s keramičnimi ploščicami

Zaključevanje stopnic ni tako preprost proces, kot se zdi na prvi pogled, že v pripravljalni fazi dela, pojavijo se lastne nianse in značilnosti te vrste podloge.
  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Prednosti pločevine

Ta način dekoriranja stopnic je eden od dekorativnih, a hkrati tudi ploščica opravlja veliko drugih uporabnih funkcij. Zahvaljujoč temu lahko izpostavimo številne prednosti obrezovanja ploščic:
  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Katere ploščice lahko položite?

Za stopnice primerne talne ploščice, ki imajo grobo površino. Tudi v zbirkah proizvajalcev keramičnih ploščic so na voljo posebni seti za stopnice in riserje ter dekorativni predmeti, keramični podstavki in zavese. Ima obdelano površino s prevleko, prevlečeno s pršenjem (abrazivnim) slojem ali žlebiči, v katere se vstavijo trakovi drugih materialov (ponavadi gumirani ali suhi).
  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Soočenje s kovinsko lestev z drevesom z lastnimi rokami

Zdaj upoštevajte vrsto obloge, ki popolnoma ne spominja na pločevino, in videli, kako se obloga kovinskih stopnic opravi z lesom. To je morda eden od redkih primerov, ko uporaba obloge ne more samo izboljšati estetike arhitekturnega elementa stavbe, temveč tudi okrepiti strukturo, vsaj da bi ji dala dodatno togost. Istočasno pa ne upoštevamo kombiniranih verzij stopnic, kjer so leseni koraki razporejeni vzdolž kovinskega podpornega okvirja, in sicer podloge, v kateri je pritrjena lesena obloga na kovinskem koraku.
  Polaganje ploščic na betonski stopnišč

Priporočila o izbiri s katerimi se soočajo materiali in njihovo namestitev

Bolje je, da popravite verande: ploščice ali tlakovanje ploščice?

Trdne plošče za verando so cenejša možnost. Z predstavljivostjo ni manjša od ploščic. Ulično verando se lahko zaključi z zelo preprostimi in vzorčnimi ali reliefnimi ploščicami iz betona in drugih materialov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty