poniedziałek, 10 września 2018

Kako uporabljati kit na avtomobilih

  Kako uporabljati kit na avtomobilih

Kako uporabljati kit na avtomobilih

Kiti se uporablja z gladkimi in lahkimi premiki od vrha do dna, v več korakih ne sme biti veliko kiti materiala. Kiti kiti prelijemo v tankih plasteh, tako da ne postane porozna in se ne preplaši. Po prebijanju več prestopov nadaljujte z mletjem.
  Kako uporabljati kit na avtomobilih

Vrste avtomobilskih kiti

Na prodajnih policah materialov za popravilo karoserije najdete vsaj ducat različnih vrst kiti. Morate vedeti, katero izbirati za določene vrste dela. Ali bo morda potrebno kupiti več vlakov hkrati.
  Kako uporabljati kit na avtomobilih

Izravnalni sloj za peskanje

Brušenje se nanaša bodisi ročno (z uporabo posebnega traku ali od papirja) ali z brusilnim strojem. Slednja metoda je bolj praktična in hitrejša, nekatere oblike pa je mogoče natisniti le ročno. Lopatico je treba sprati s topilom in krpo. Po poravnavi telesa ne sme biti korakov na meji plasti kitov, sicer se prašek enostavno ne lahko prelije ali skrči.
  Kako uporabljati kit na avtomobilih

Postavitev kitov na popravilo

Imate od 5 do 10 minut (odvisno od vrste kita in temperature okolice), da kita vključite, dokler se ne začne strjevati. Takoj, ko se začne strjevati, takoj zaustavite kiti, saj ni več normalno, če ga uporabite še naprej.
  Kako uporabljati kit na avtomobilih

Torej, kiti avtomobil: priprava za polnjenje in barvanje.

Začnimo z dejstvom, da je površina skrbno pripravljena in očiščena iz korozije, spojena in pripravljena za gnetenje. Preden začnete, morate poznati glavno pravilo - debelina sloja kit ne sme biti večja od 2-3 mm, če boste morali uporabiti debelejši sloj, je bolje, da se obrnete na tuljavo ali sami odpravite napake telesa. Debela plast je povezana z neizogibno razpoko, ki se bo pojavila zaradi velikih notranjih napetosti. Pred nanosom vsakega novega sloja se prepričajte, da je prejšnja popolnoma suha.

Orodja in materiali za delo

Preden popravite in napolnite nepravilnosti z lastnimi rokami, opravite pripravljalno delo. Vključujejo pridobitev potrebnega materiala, pripravo orodij in pripravo same lokacije, ki zahteva obnovo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty