piątek, 14 września 2018

Oblikovanje normativnih uradov

Priročnik za oblikovanje strokovnih pisarn

  1. Predgovor
  2. Gradnja pisarniških prostorov
  3. Pisarna
  4. Standardi pisarniške opreme
  5. Polaganje električnih omrežij
  6. Pisarniške particije
  7. Talne obloge
  8. Stropi
  9. Razsvetljava
  10. Ergonomski stoli
  11. Pisarniško pohištvo
  12. Preglednost: urad 21. stoletja

Oblikovanje poslovnih stavb

Stavbe, namenjene pisarniškemu prostoru, so ponavadi predstavljene kot ena velika dvorana, ki je razdeljena s pregradami mavčnih plošč, tako imenovane. delovni prostor z omarico za šefa. Pri praktičnem stališču se zdi, da je tak špekulativni zaključek napačen in opisuje poslovno stavbo le na najbolj površni ravni.

Klimatske in prezračevalne naprave

Tudi v industrijskih prostorih, kjer se izvaja pomožno delo na osebnem računalniku in VDT, morajo biti standardi: temperatura, hitrost zraka in relativna vlaga. Klimatske in prezračevalne naprave so obvezni standardi, ki so vključeni v načrtovanje pisarniških prostorov. Neposredno prispevajo k povečanju produktivnosti dela. Poleg tega načrtovanje pisarniških prostorov zagotavlja ogrevalne sisteme. Pri ustvarjanju, morate upoštevati zahteve SNiP 2.08.02.89 *, SNiP 2.04.0591 *, SNiP 2.08.02.89 *.

Proces oblikovanja uradov po fazah

1. Prva faza vključuje razvoj konceptov in arhitekturnih oblik prihodnjih gradbenih projektov. Če želite ustvariti najboljšo možnost, boste morali razmisliti:
  Oblikovanje normativnih uradov

Priporočene vrednosti porabe zunanjega zraka na osebo in 1 m2 tal v skladu z EN 15251

Poraba zunanjega zraka je sestavljena iz porabe na osebo (odvisno od zahtev za kakovost mikroklime in ravni človekovega udobja, tabela 9) in porabe na 1 m2 tla (odvisno od stopnje emisije škodljivih snovi z gradnjo in dodelavo materiala za stavbo, tabela 10).
  Oblikovanje normativnih uradov

Splošne značilnosti prezračevalnih sistemov

Sodobna pisarna je velik mravelj, kjer veliko ljudi dela. V bistvu iz tega razloga je v tej sobi nenehno zamašen. Plus, sodobna okna ne dopuščajo zračnega toka z ulice. Če lastnik ni ravnodušen do delovnega ozračja v pisarni, bo posebno pozornost posvetil namestitvi prezračevanja v pisarni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty