wtorek, 11 września 2018

Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

  Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

Značilnosti strehe pocinkanega jekla

Pravilno je pocinkano jeklo, ki pokriva jarke strehe zasebnih stavb, katerih naklon je 18-30 stopinj. Z manjšim kotom se bo voda počasi spustila po pobočjih, kar bo prispevalo k koroziji materiala.

Tehnologija pocinkane jeklene strehe

Zaboji pod pocinkano streho so narejeni iz lesa 5 do 5 cm ali iz plošče debeline najmanj 2,5 cm. Korak med sosednjimi palicami je 15 do 20 centimetrov. Na mestih, kjer bodo vodoravne gube, širina plošče ni manjša od 10 centimetrov.
  Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

Kako popraviti pocinkano streho sami?

Najbolj "prva pomoč" pri odkrivanju rje je odstranitev z mehko jekleno krtačo, čiščenje pločevine iz prahu in dvojno polnjenje z oljno barvo. Ločene (zarjavele) liste se lahko "popravijo". Na obližih se bo prilegal burlap ali druga precej gosta tkanina. Odrezan je na želeno velikost in 1-2 uro se doda v gosto razredčeno barvo za impregnacijo. Pripravljen obliž se položi na poškodovano mesto in previdno zmeša. Posebno pozornost posvečamo robovi. Po sušenju obližev je priporočljivo barvati celotno streho skupaj s pokritimi lističi. Običajno nanesite vsaj 2-3 tanke plasti barve.
  Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

Prednosti pocinkanega jekla

Gladka površina

Vse vrste materialov, ki temeljijo na pocinkanem jeklu, imajo gladko površino, ki zagotavlja gladko vodenje vode tudi pri manjših kotih nagiba strehe. Poleg tega olajša odstranjevanje ostankov in njeno naravno drsenje, prah in umazanija se ne kopičijo na površini strehe, ki sčasoma določa večino težav za druge vrste premazov.
  Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

Kakšna je šiva streha?

Streha, ki je izdelana iz posameznih kovinskih listov, se imenuje krat. V Rusiji se je zložena streha pojavila pred nekaj več kot 100 leti in hitro pridobila svojo priljubljenost. In s proizvodnjo mehanskih in električnih tesnilnih orodij (preden je šiv priključen le ročno), je bila njegova namestitev na voljo vsem. Glej sami:
  Tehnologija strešnega pocinkanega jekla

Klasična strešna streha

Odgovor na vprašanje, kaj je zložena streha zelo preprosta. To je premaz iz valjanega ali pločevinastega jekla, ki ga povezujejo posebni hermetični šivi (gube).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty