środa, 12 września 2018

Opeka in plinski silikatni zidovi

  Opeka in plinski silikatni zidovi

Prednosti klasične opeke

Šteje se, da je to najboljša možnost za soočanje z deli, se pogosto uporablja tudi pri reševanju gradbenih problemov, kot so ograje, pločniki in postavitev temeljev. Ena od največjih prednosti je videz. Zidarstvo opečenih opek ne sčasoma ne bledi in ne zahteva nadaljnje obdelave.
  Opeka in plinski silikatni zidovi

Priprava za zidani proces

V zasebni stanovanjski gradnji je praksa gradnje sten iz plinastih silikatnih blokov pogosta, ne da bi se zatekli k storitvam gradbenih organizacij. Konec koncev, lahko mnogi moški sami vgrajujejo zaklepanje vrat doma, ploščice tla in stene ter gradijo predel s plošče iz mavca. Podobno bo moška vztrajnost samostojno gradila stene in pregrade plinskih silikatnih blokov za hišo 1-2 tla in površino v načrtu 100-120 m2. Da bi to naredili, je dovolj, da imajo dovoljenja za gradnjo, stanovanjski projekt in majhno povezavo 3-4 ljudi, ki lahko držijo gradbeno orodje v svojih rokah.
  Opeka in plinski silikatni zidovi

Tehnologija opečne obloge

Med različnimi metodami obloge plinskih silikatnih blokov je delo opeke najtežje in dolgotrajno. Teči sami je težko. Če pa se delo izvaja v skladu s tehnološkimi zahtevami, bo obloga služila že več let.

Prednosti proizvodov plinskega silikata

  • Prva stvar, ki jo je treba iskati, je lahkotnost.
Plinski silikatni bloki tehtajo skoraj petkrat manj kot beton.

Polaganje prve vrstice blokov

Ta stopnja polaganja zahteva posebno pozornost, saj je prva vrstica nekakšna podlaga za celotno prihodnjo steno. Začnite polaganje z vogalnimi bloki.
  Opeka in plinski silikatni zidovi

Navodila za polaganje betonskega betona za lepilo

Za to vrsto vgradnje je potrebno uporabiti lepilo optimalne konsistence. Primerna gostota lepila mora biti podobna debeli kisli smetani. Lepilo nanese z lopatico, nosilcem ali posebnim vedrom z ukrivljenim robom. Po nanosu lepila se gladi z lopatico. Po zaključku prvega je površina blokov izravnana s posebno ravnino za aerated concrete. Majhni drobci in prah, ki ostanejo po izravnavi, očistite s čopičem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty