środa, 12 września 2018

Klet tla na tleh

  Klet tla na tleh

Katera orodja in materiali so potrebni

Naprava tla v kleti zasebne hiše je v mnogih pogledih podobna tlorisnim ploščam, ki se uporabljajo pri gradnji večnadstropnih stavb. Izolirana je betonska plošča, ojačana z jeklenimi palicami.
  Klet tla na tleh

Tla nad tlemi s suhim ekstrudiranim estrijem

V tleh na tleh kot zgornji nosilni sloj, namesto betonskega estriha, je v nekaterih primerih koristno izdelati suho ekstrudirano estrijo iz listov iz mavčnih vlaken, iz plošč iz vodoodpornih vezanega lesa, kot tudi iz talnih elementov tovarniške pripravljenosti različnih proizvajalcev.
  Klet tla na tleh

Kako narediti betonsko tla v kleti z lastnimi rokami?

Pred začetkom aktivnega dela je glavna naloga, s katero se sooča lastnik, ugotoviti, kako globoka je podzemna voda. Njihovo raven je treba preveriti spomladi, ko se sneg topi, podtalnica pa se dvigne do največje višine. Najpreprostejša možnost, da ugotovimo, kako se je njihova raven povečala, bo pripomoglo k zdravljenju. Uporabljate lahko tudi ljudske metode, vendar morate za to razumeti imena rastlin:
  Klet tla na tleh

Opis glavnih slojev tal na tleh

Analiziramo glavne sloje (pogače) tla po tleh. Razmislite o izgradnji od spodaj navzgor. Opisali bomo vse plasti, ki se lahko nanašajo, ne glede na določen vzorec.
  Klet tla na tleh

Vrste tal na tleh ↑

Glede na namen prostora in podnebnih značilnosti so urejeni monolitni (betonski) tla ali tla s podzemno železnico. Dizajn značilnosti monolitnih tal je idealna za ureditev terase, verande, garaže ali kleti, in pod zemljo so bolje primerne za stanovanjske prostore. Naprava monolitnega dna je večplastna. Razmislite o zaporedju plasti (od spodaj navzgor).
  Klet tla na tleh

↑ Pogoji za namestitev betonskega dna na tla

Tla po tleh določajo nekatere zahteve na tleh samih. Tla morajo biti suha, raven podtalnice mora biti na globini najmanj 4-5 m, tla pa ne smejo biti mobilna. Betonski dno na tleh je smiselno narediti v primeru, ko projekt hiše nudi klet ali klet. Poleg tega naj bi bila hiša stanovanjska in ogrevana v hladnem obdobju, saj pozimi zamrzne tla, s čimer se poveča obremenitev temeljev in deformira struktura.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty