środa, 5 września 2018

Zidana opeka

  Zidana opeka

Značilnosti materiala

Prednja opeka, ki se najpogosteje sooča, je iz iste surovine kot navadna, vendar ohranja natančnejše geometrijske dimenzije. Napaka v dolžini izdelka je 4,4 mm, širina - 3,3 mm, debeline 2,3 mm. Površina je lahko gladka, strukturirana - na primer z divjega kamna ali glazirana, vendar s kakršno koli teksturo ne vsebuje razpok, čipov in drugih okvar. Dolga stran obrazne opeke se imenuje žlica, zadnjica se pokrije, podporna površina je postelja.
  Zidana opeka

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Za informacije o posušenih opekah iz glinenih materialov glej kitajske in rimske vire. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.
  Zidana opeka

Obloga opeke v gradbeništvu.

V arhitekturi, kot v življenju, obstajajo večne vrednosti. Kljub prihajajočim trendom je oblikovanje sten z opeko nespremenjeno. Opečne opeke so brezčasna klasika, ki ostaja brezčasna.
  Zidana opeka

Enostavna rešitev - neposredna zidava

Najbolj običajen in najpreprostejši način za oblikovanje dekorativne fasade je neposreden zid: zaradi debeline in barve šiva, površina (gladka, obarvana, z vzorcem) samega opeka, lahko ustvarite edinstven videz fasade.
  Zidana opeka

Opekasta stena

Soočanje z opekami s fasadami se lahko izvede hkrati z montažo zidov. Uporabljamo keramične obraze, izbrane standardne, silikatne, betonske obrazne opeke in druge izdelke iz kosov.
  Zidana opeka

Potrebna orodja in gnetenje

Lopatica se uporablja za pobiranje raztopine, jo postavite na dno, pobirajte presežek, ki je prišel iz priključnih šivov. Brez lopatic se bo delo ustavilo, to je kot delovna roka zidarja. Vrstice morajo biti strogo navpične in vodoravne, nadzirati njihovo raven gradnje in vodo. V nasprotnem primeru bodo celo nevidna izkrivljanja v zidu povzročila nepopravljive posledice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty