środa, 5 września 2018

Prekrivajoča valovita kritina

  Prekrivajoča valovita kritina

Prekrivanje med listi valovitega

Pri nameščanju valovite strehe obstajajo posebna pravila, ki urejajo velikost vzdolžnega prekrivanja med ploščami prevleke, ki preprečujejo puščanje strehe. Kot dizajn letve je prekrivanje odvisno od kota strešnega koša.
  Prekrivajoča valovita kritina

Razporeditev rolerjev in riti

Končni trakovi po splošnih pravilih se nahajajo proti grebenom od previs. V tem primeru se prepletajo valovite plošče od 5 do 10 centimetrov. Obloga na obraznem listu naj bo v minimalnem načinu za en val.
  Prekrivajoča valovita kritina

Stopnja porabe strokovnih listov pri namestitvi strešne kritine

Najpomembnejša značilnost strešne kritine je njegova tesnost. V prostoru pod streho ne smejo pasti niti med najmočnejšimi padavinami ali snežnimi padavinami, niti med pomladanskim odmrzovanjem.
  Prekrivajoča valovita kritina

Naprava letve za montažo strokovnega lista na streho

Pri polaganju profesionalnega tlaka na strehi je pritrjen na poseben zaboj. Izdelan je iz lesenega lesa, predhodno obdelanega z antiseptikom ali iz kovinskega profila z debelino stene največ 2 mm. Ta omejitev je posledica dejstva, da boste sicer morali vrtati luknje za namestitev vsakega strešnega vijaka. Na kovinske vijake je poseben košček, lahko pa je le kovina debela do 2 mm. Višina letve, to je razdalja od ene vodoravne palice do druge, je določena z nosilnostjo valovitega kartona. Navedeno je v tabeli.
  Prekrivajoča valovita kritina

Namestitev strešne valovite plošče

Navodila za montažo

Pri vgradnji strehe iz profesionalnega tlaka je potrebna obrezhetka. Zaboji so iz jeklenih nosilcev ali desk. Profilirana folija se praviloma uporablja za strešne kritine v stavbah, kjer je naklon manjši od 12 m. Če je na pobočju več listov profilirane folije, se določi količina horizontalnega prekrivanja, odvisno od kota strehe. (tab. 1).
  Prekrivajoča valovita kritina

Kako popraviti profile?

Najprej morate določiti značilnosti strehe: ali bo to streha stanovanjske hiše z izoliranim podstrešjem ali s hladilnim podstrešjem, streho garaže, skladišča ali industrijske zgradbe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty