środa, 5 września 2018

Polaganje izolacije na stropu

  Polaganje izolacije na stropu

Mineralna volna kot najučinkovitejši način segrevanja

Material za izolacijo katerega koli elementa lesene hiše mora biti najprej okolju prijazen, vzdržljiv in ognjevaren razred G 3 ali višji (negorljiv). Če se strop ne segreva pravočasno, potem v zimskem času, če obstaja razlika v temperaturi, lahko na njej nastane vlaga in plesen. In to bo zmanjšalo življenjsko dobo tal. Minwat ustreza vsem navedenim lastnostim gradiva.
  Polaganje izolacije na stropu

Ali naj ogrejam stropno mineralno volno?

Izbira izolacije za strop stanovanjske hiše mora biti vodena s trajnostjo, okolju prijaznostjo materialov, pa tudi z udobnostjo dela z njimi. Več izpolnjuje vse te zahteve mineralne volne, zato je material idealen za ogrevanje tal na ložah, stenah in stropih. Nato predstavljamo glavne prednosti te okolju prijazne izolacije.
  Polaganje izolacije na stropu

Pomanjkljivosti mineralne volne

Nobenih popolnih materialov ni, vsak ima svoje prednosti in slabosti. Mineralna volna ni izjema, ima pa tudi nekaj pomembnih pomanjkljivosti. Prvič, tega materiala ni mogoče zmečkati in nadalje utopiti, ker se izolacijske lastnosti zmanjšajo, ko so vlakna stisnjena. Drugič, mineralna volna mora biti skrbno pokrita z vlago, ker lahko pri mokrem izgubi svoje lastnosti. Zato se pri izolaciji stropov uporablja skupaj z drugimi materiali, ki preprečujejo vdor vlage. Najpogosteje se skupaj z mineralno volno uporabijo pene in plastične folije, v tem primeru je izolacija najbolj zanesljiva.
  Polaganje izolacije na stropu

Kombinirana metoda

V tej izvedbi se uporabljajo zunanji in notranji način polaganja izolacijskega materiala. Več, kombinirano segrevanje se ne razlikuje od drugih metod.

Katera stran je topla ↑

Strop je lahko izoliran iz dnevne sobe in podstrešja. Kateri izmed teh načinov je odvisen od veliko. Če je bila hiša prenovljena in so že bile nameščene mavčne plošče, je to neumno, da bi jih zlomili zaradi segrevanja. Ampak, če popravilo z uporabo visečih stropov le v načrtih, je vredno vzeti trenutek, da se izolirni sloj postavijo v interceiling prostor. Vendar pa je izolacija stropa z mansarda veliko bolj učinkovita.
  Polaganje izolacije na stropu

Material in metode izolacije

Za leseno hišo je najprej pomembno, da izolacija ne krši okolju prijaznosti in ker je to zgornja meja, ustvarite dodatno zvočno izolacijo. Te zahteve izpolnjujejo: mineralna volna, ekspandirana glina, žagovina, penasta plastika, penostirol, ecowool. Če se osredotočite na ceno, so najbolj varčne možnosti izolacija ekspandirane gline in žagovine, pomešane s cementom. Toda na napornosti so to najtežje možnosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty