wtorek, 4 września 2018

Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

  Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

Priprava sten za obloge iz granita

Tehnologija nameščanja fasade granita zahteva popolnoma ravne stene. Nerazumno je, da poskušamo izravnati steno z uporabo večje debeline lepilne rešitve. To bo pripeljalo do povečane porabe dragih lepil in časa do polaganja ploščic. Poleg tega je takšna pot polna dejstva, da bo ploščica še vedno položena neenakomerno.

Delovanje granitne fasade

Kot je omenjeno zgoraj, je granit močno moč. Če je bila instalacija izvedena v skladu z vsemi zahtevami GOST, je popravilo fasade granita malo verjetno potrebno.
  Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

Sorte in značilnosti naravnega kamna

Danes se v gradbeništvu široko uporabljajo takšne vrste kamna, kot so marmor, granit in skrilavec. Marmor ima spektakularen videz, vendar je zaradi nizke odpornosti proti zmrzovanju omejen. Skrilavec je bolj priljubljen pri delu na prostem. Kljub temu je bil granit najbolj znan.
  Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

Kaj je granit: izvor in tehnični parametri

Granit je naravni kamen kristalnega izvora, ki vključuje sljudo, feldspar in celo kremen. Ta material najdemo na vseh kontinentih našega planeta, rudarjenje pa poteka na krajih, kjer se poslednja tisočletna "starinska" kamnina pojavlja na površini zemlje, kot posledica uničenja prekrivnih slojev. Ampak zgodi se, da fosilizirana magma, iz katere nastaja granit, ne doseže površine zemlje in kristalizira v njegovi debelini, potem je treba uporabiti težko sodobno opremo za pridobivanje granita.
  Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

Granitna tehnologija fasadne obloge

Granitne plošče lahko pritrdimo na površino stene na dva načina: "mokro" ali "suho". Izbira določene tehnologije določajo tehnične značilnosti stavbe (višina konstrukcije, stanje nosilnih sten), lastnosti materiala (teža in dimenzije obrnjenih plošč) in namen dela.
  Soočanje s fasado z granitno tehnologijo

Soočanje s fasado z naravnim kamnom - izbor fotografij s finiširanjem peščenjaka

Najlažji in najcenejši način, kako obrniti fasado z naravnim kamnom, je, da uporabite običajne "divje" na neobičajen način: poleg impregnacije s hidrofobno spojino, ki daje površinsko barvno globino in sijaj, barve sklepov z barvo na bazi vode.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty