poniedziałek, 3 września 2018

Zasnova spalnice

№1. Upoštevajte velikost spalnice

Pri izbiri svetilk in njihovih pritrdilnih mest je pomembno najprej upoštevati velikost prostora. Čim večja je spalnica, bolj natančno bo treba izbrati svetlobne predmete, da ne bi zapustili katerega koli kotička v senci. Toda naloga ni veliko lažja, če je spalnica majhna, saj je v tem primeru pomembno, da ne le pravilno nameščate vse svetilke, temveč tudi, da izberete precej kompaktne možnosti. Velikost lestorjev, talne svetilke in drugih naprav mora biti sorazmerna s površino prostora.
  Zasnova spalnice

Splošna osvetlitev spalnice

Če se odločite za splošno razsvetljavo v spalnici, potem v nobenem primeru ne bi smela biti svetla, ne bi smela biti velik lestenec z močnimi žarnicami, ki močno udarijo oči. Svetloba, ki preliva iz stropa spalnice, mora biti razpršena in mehka. Obstaja več načinov za razpršeno svetlobo. Najenostavnejša je banalna zaščita virov svetlobe z odtenki svetilk in različnimi hubcaps.

Kako izbrati stropno razsvetljavo v spalnici

Osvetlitev stropa spalnice - to je glavna osvetlitev ozadja, ki bo v prostoru nenadomestljivo ustvarjala svetlobno udobje. Praviloma ga ustvari stropna svetilka - za spalnico svojo vlogo igra lestenec: suspendiran ali napačen. Stropni lestenci v spalnici so izbrani po velikosti, številu žarnic in oblikovanju. Mnogi ljudje ne vedo, kje obešati lestence v spalnici - običajno je pritrjen vzdolž osi prostora, na presečišču diagonal, ki potekajo iz enega vogala v drugega.
  Zasnova spalnice

Razsvetljava nad posteljo

Glavna točka spalnice je postelja. Osvetlitev v spalnici nad posteljo brez lestence igra pomembno vlogo. Najpogosteje so svetilke nameščene neposredno nad posteljo ali rahlo na stran, ko je incidentna luč nekakšna avro, obroč okoli ležišča.
  Zasnova spalnice

Kako narediti projekt in zakaj ne bi bilo treba zavrniti celotnega projekta

Začnimo z majhno sobo. Prostor 18 m 2 za eno osebo, namen te sobe od trenutka priprave projekta do konca izvajanja se ni spremenil.
  Zasnova spalnice

Dizajnerska osvetlitev spalnice: zasnova, koncept, slog

Pred načrtovanjem sistema razsvetljave v spalnici in z začetkom praktičnega dela je pomembno določiti koncept, s katerim bodo nameščeni pritrdilni elementi. V spalnici lahko namestite svetilke na dva načina:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty