niedziela, 2 września 2018

Debelina osnovne plošče

  Debelina osnovne plošče

Izračun debeline temeljice

Številni posamezni razvijalci na stopnji razvijanja temeljev za svoj dom soočajo s problemom izračunavanja njegovih parametrov, vključno z debelino temeljev stavbe. In res, kakšna bi morala biti debelina plošče, če izberemo ploščeno armaturo iz betona? Kakšna je debelina traku za trakove ali traku za trakove? S temi, na prvi pogled, preprostih vprašanj, bomo poskušali razumeti ta članek.
  Debelina osnovne plošče

Naprava za osnovo

Najprej je treba pozornost posvetiti visokokakovostni hidroizolaciji. To bo ščititi temelje in s tem celotno strukturo pred uničenjem, preprečiti nastanek vlažnosti, gliv in plesni v prostorih. Raznolikost hidroizolacijskih materialov je ogromna - obstaja valjana, škropljena, prevlečena.
  Debelina osnovne plošče

"Vzglavnik" pod osnovo

Ne pozabite, da je poleg takšnega parametra, kot je debelina traku temelj, potrebno izračunati debelino in blazino pod njim. V tem primeru je vse odvisno tudi od vrste prsti. Če se peščena tla, kot veste, ne spremenijo, potem ste lahko prepričani o zanesljivosti temeljev, vendar je na zemeljski površini vse veliko bolj zapleteno.

Kje lahko uporabim ploščo?

Glede na značilnosti osnovne plošče in primerjavo z osnovami trakov ali pile lahko zaključimo o priporočljivosti prelivanja plošče v naslednjih situacijah:
  Debelina osnovne plošče

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.

Določite izvorne podatke

Najprej je treba izračunati maso prihodnje stavbe To bo zahtevalo, če ne bo polnopravni projekt, nato pa vsaj skico s tiskanimi dimenzijami in možnostmi za materiale. Sama plošča sama, kljub svoji veliki težnosti, ni mogoče upoštevati, če leži na peskovniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty