sobota, 8 września 2018

Talno gretje za armiranje estrihov

  Talno gretje za armiranje estrihov

Kdaj potrebujete ojačevalni estrih?

Ojačani estrih je pravzaprav poseben primer betonskega izdelka, ki lahko vzdrži tlačne, upogljive in natezne obremenitve. Ojačitveni elementi, vgrajeni v telo estriha, opravljajo naslednje funkcije:
  Talno gretje za armiranje estrihov

Potreba po okrepitvi

Po definiciji uporaba ojačitve prispeva k znatnemu zmanjšanju vibracij in dinamičnih obremenitev, ki delujejo na estrih. Razširitveni sklepi so okrepljeni, njihovo širjenje se prepreči med delovanjem.
  Talno gretje za armiranje estrihov

Zakaj okrepiti talne estrihe

Toda po sušenju lahko postane krhka in propada pod vplivom močnega mehanskega pritiska in vibracij. Beton je zelo trpežen pri stiskanju, vendar bolj občutljiv pod dinamičnimi obremenitvami na njej ali pod napetostjo. Za take primere, ko estrihe dajejo razpoke, ni neobičajno. Da bi se temu izognili, je ojačitev talnega estriha izvedena z uporabo materialov z višjo trdnostjo kot betonom.
  Talno gretje za armiranje estrihov

Uporaba in polaganje armaturne mreže za talni estrih

Pred polaganjem dekorativne talne obloge se izvede talni estrih, da se gladi površina. Pod estrihe lahko namestite toplo dno (električno in vodno ogrevanje). Poleg tega talni estrih daje trdnost tla in vam omogoča enakomerno porazdelitev tovora. Da bi bili nepogrešljivi pri gradnji, ampak bolj ranljiv beton (zlasti estrih debeline manj kot 8 cm) se ni razpokal in se sčasoma ni zrušil, ker je ob različnih vrstah tovora izdelal ojačitveni estrih.
  Talno gretje za armiranje estrihov

Glavne metode in načela okrepitve

  1. Povezan okvir debeline žice, ojačitvene ali kompozitne palice;
  2. mrežasta jeklenka, varjena s celicami 10-20 cm ali polimerom (polipropilen);
  3. disperzivna (večna) ojačitev raztopine z dodatki iz vlaken;
  4. kombinacija armaturne mreže in razsoljevanja v razsutem stanju.
V tem primeru morate upoštevati osnovna pravila:
  Talno gretje za armiranje estrihov

Kaj je okrepitev?

Okrepitev, predvsem, je način za povečanje trdnosti materialov, njihove nosilnosti. Z drugimi besedami, sposobnost odpornosti na povečane obremenitve na konstrukcijah, posledice vibracij, krčenja. Ojačani talni estrihi postanejo odporni proti razpokam, podaljša se tudi rok uporabnosti tega dizajna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty