czwartek, 6 września 2018

Polaganje talne plošče na betonskem tleh

  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

Polaganje na betonski osnovi

Splošna tehnologija polaganja trdih ali tehničnih plošč na betonskih temeljih, v prisotnosti estriha, omogoča izravnavo podlage, nameščanje pare, hidroizolacijo, fiksiranje plošče, poliranje plošče, lakiranje (več plasti) ali olje in nameščanje pletenih plošč.
  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo nadstropje, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo dno, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

↑ Priprava fundacije

Pred polaganjem talne plošče je potrebno izvesti vrsto pripravljalnih del. To se nanaša predvsem na podlago, na kateri bo izvedena instalacija. Vgradnjo talne plošče se lahko izvede na betonski ali leseni osnovi, dokler je trdna in ravna. Zato, če so tla v hiši ustvarjeni "iz nič", jih je treba narediti na podlagi prihodnjega polaganja talnih plošč. Če bodo stara tla delovala kot temelj, jih bo treba v celoti revidirati in jih po potrebi popraviti.
  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

Specifičnost talnih plošč ↑

Za ustvarjanje močnega in trajnega talnega obloga iz talne plošče bo spretnost pri uporabi orodja majhna. Če med delom, da se ne držite tehnologije polaganja, zanesljive in lepe talne obloge ne bodo delovale. Zato morate pred postavitvijo talne plošče opraviti številna pripravljalna dela in upoštevati določene tehnološke zahteve.
  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

Katere so najbolj obetavne možnosti za polaganje parketa?

Kako položiti talno ploščo, katera možnost namestitve lahko izberete za sobo? Preden začnete z delom, morate skrbno izbrati izbiro, ki bo oblikovana iz več dejavnikov:
  Polaganje talne plošče na betonskem tleh

Osnovno delo pred polaganjem

Mnogi ljudje tega ne vedo, da je po nakupu parketne plošče treba vzeti iz embalaže in nato zapustiti v prostoru, kjer bo položen približno en dan. Ta postopek je potreben, da se talna plošča navadi na podnebje in med namestitvijo ne povzroča težav. Naslednji korak je priprava osnove in poravnava sten, saj je treba prvo vrsto parketnih plošč postaviti strogo vzporedno s samim zidom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty