piątek, 7 września 2018

Cementni omet

  Cementni omet

Poraba cementa na 1 m2

Uporaba mavca je odvisna od številnih dejavnikov: najpomembnejši odtenek je njegova sestava. Na ometno mešanico so dodani različni aditivi, zato je odvisno tudi od porabe prihodnje mešanice.
  Cementni omet

Kaj lahko izbereš za končno?

Da bi končno ugotovili, kateri mavec je boljši od ometa ali cementa, je potrebno razumeti njihove ključne razlike in značilnosti vsakega od njih. Na primer, danes obstaja veliko možnosti in modifikacij rešitev za omet, odvisno od sestavine, ki je osnova.
  Cementni omet

Izbira ometa: omet ali cement

Kakovost zaključnega ometa je odvisna ne le od profesionalnosti mojstra, ampak tudi od izbrane mešanice. Na policah gradbenih prodajaln je veliko različnih ometov različnih sestavov - tukaj sta tako "dokazana že stoletja" rešitve in sodobni materiali. Mavec se ne razlikuje samo po ceni, ampak tudi v namenu, lastnostih, prednostih. Poglejmo, za kaj se ta material na splošno uporablja in kako se njegove glavne sorte razlikujejo.
  Cementni omet

Cementni ometi, strojna in ročna uporaba

namenjeni za izravnavanje opeke ali zidov iz blokov, monolitnih, panelnih sten na mehaniziran način. Strojno nanosni cementni ometi pripravijo površino za nanašanje izravnavnega kita, bodisi debele ozadje ali debeloslojne dekorativne omete.
  Cementni omet

Mavec za mokre sobe: najbolj znane blagovne znamke

Proizvajalci danes ponujajo različne vodoodporne omete po dostopni ceni, vendar priporočamo, da pozorno upoštevate naslednje vrste materialov, ki so se že izkazali z najboljše strani:
  Cementni omet

NAROČILO DELA

Omet se nanese na podlago s plastjo od 5 do 25 mm s pomočjo posebnega orodja (lopatico, lopatico, lopatico) z brizganjem ali širjenjem, z gibi od spodaj navzgor od dna stene. Uporabljena rešitev je izravnana z uporabo pravila. Po začetku nastavitve obrišite površino s strgalom. Če je potrebno nanesti več plasti (poravnava debeline več kot 25 mm), je treba zagotoviti, da se je prejšnji sloj strdil pred nanosom naslednjega sloja. Čas sušenja mavca je 24-48 ur in je odvisen od debeline prevlečnega sloja, temperature in vlažnosti okolja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty