wtorek, 4 września 2018

Betoniranje tehnologije

  Betoniranje tehnologije

Tehnologija betoniranja temeljev stavb in konstrukcij

Postopek betoniranja gradbenih konstrukcij se začne z direktnim sprejemom betonske mešanice na objektu in se konča le v trenutku, ko beton doseže svojo konstrukcijsko trdnost. Zato tehnologija betoniranja vključuje številne dejavnosti z življenjsko dobo, kontrolnimi točkami in rezultatom. Z vsakim izmed njih bomo na kratko seznanjeni.
  Betoniranje tehnologije

Betoniranje tehnologije posameznih konstrukcij

Metode za polaganje betonske mešanice so izbrane glede na vrsto strukture, njeno lokacijo, podnebne razmere itd. Temelji in nizi se lahko betonirajo z raztovarjanjem mešanice neposredno v opažu ali s pomočjo vibracijskega utora betonskih črpalk, betonskih tlakovcev in žerjavov s pomočjo žerjavov (sl.24).
  Betoniranje tehnologije

Načini namestitve podpore za ograjo

Najboljša možnost za vsak primer je izbrana glede na vrsto ograje, količino obremenitve, ki jo nosi na nosilcih, vrsto tal in končno na želje in materialne zmožnosti razvijalca.
  Betoniranje tehnologije

Umetno gretje in ogrevanje betona

Bistvo metode umetnega ogrevanja in ogrevanja je dvigniti temperaturo betona do maksimalne dopustnosti in jo vzdrževati v času, ko beton dobi kritično ali določeno moč.
  Betoniranje tehnologije

Betonske konstrukcije

Betoniranje struktur ni enostaven in zelo delovno intenziven proces, ki zahteva visoko natančnost na vsaki stopnji dela. Končni rezultat je odvisen od kompetentne izvedbe tehnologije betona - trajnosti zasnove in trajnosti.
  Betoniranje tehnologije

Betoniranje sten in predelnih sten

Betoniranje sten in predelnih sten se izvaja v skladu s tehnološkim zemljevidom proizvodnje betonskega dela. Sestav in lastnosti betonske zmesi, ki so narejene ali pripravljene neposredno na gradbišču, se določi z izračunom. Vizualna kontrola velikosti polnila za skladnost s projektom in vrstnim redom. Betonske stene v horizontalnih plasteh z debelino 0,35 - 0,4 m. Metode za dobavo betonske mešanice pri betoniranju sten in predelnih sten: vibro-komore ali vedra.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty