sobota, 8 września 2018

Prekrivanje betonskih stropov

  Prekrivanje betonskih stropov

Zunanja ureditev kleti

Za gradnjo groba se lahko uporabljajo različni gradbeni materiali, kot so les, beton, naravni kamen, opeka ali plošče z njihovim nadaljnjim polnjenjem. Klet se lahko uporablja kot običajno shrambo. Preko podlage kleti se prekrivajo v obliki talne plošče na predhodno sestavljenih tramovih in na vrhu prekrita z izolirnim materialom.
  Prekrivanje betonskih stropov

Kako narediti prekrivanje kleti v garaži?

Kako zgraditi klet v garaži, da bi imela zaupanje v varnost oskrbe? Najprej, da izključimo višje sile, se načrt kleti kaže v projektu izgradnje garaže.
  Prekrivanje betonskih stropov

Ogrevanje stropa nad ogrevano kletjo

Če je klet ogrevana, so vse njene stene izolirane in temperaturna razlika med prostorom, nameščenimi eno nad drugo, ne presega nekaj stopinj, izolacija kletnega dna pa je izvedena na enak način, da izolira podne pode. In ker je polaganje izolacije na tleh preprostejše in cenejše kot na stropu kleti, se delo opravi na ta način.
  Prekrivanje betonskih stropov

Naprava zračnega dela

Nadzemni del ali pokopališče je lahko precej preprosto v obliki majhne predsobe, ki ščiti loputo, včasih pa je celotna soba, ki opravlja določene funkcije - poletna kuhinja, gazebo. Primitivno klet organiziramo tako:
  Prekrivanje betonskih stropov

Zmanjšanje toplotne izgube skozi garažna tla

Izolacijo kleti v garaži je treba izvesti celovito, to je izboljšanje izolacijskih lastnosti tal, stropa in sten. O izolaciji sten in streh v garaži smo že napisali od znotraj. V nasprotnem primeru želeni učinek ne bo dosežen. Tla garaže hkrati delujejo kot streha za klet. S horizontalnim prekrivanjem pride do največje izgube toplote.
  Prekrivanje betonskih stropov

Monolitna armiranobetonska plošča klet strop

Jasno je, da morajo pred betoniranjem armiranega betonskega tla plošče izdelati oplaščenje in ojačitev. In tudi popravite vse police. Opaž je izdelan iz vezanega lesa, odpornega na vlago, ki je nameščen na ploščah, razpon med njima pa je približno 60 cm. Gradimo opaž, tako da bodoča plošča prekriva stene kleti ali čopela za 15-20 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty