piątek, 7 września 2018

Kako položiti ploščice v kopalnici

  Kako položiti ploščice v kopalnici

Polaganje in postavitev

Preden začnete postaviti ploščice na stene ali tla v kopalnici, se morate odločiti za postavitev projekta in ugotoviti, kje bodo končne elemente. V ta namen je priporočljivo, da na začetku izdelate zasnovo na papirju. Pri sestavljanju risb upoštevamo lestvico in natančne dimenzije ploščic. Tako lahko vizualno ocenite stanje in opravite potrebne prilagoditve.
  Kako položiti ploščice v kopalnici

Polaganje ploščic na kopalnici

Po zaključku stene ploščice v kopalnici je zaključen, lahko nadaljujete na talne ploščice. Najprej morate pripraviti temelje. Treba je omeniti, da je, kot pri stenah, polaganje ploščic na tleh povsem ravna, čista in suha površina.
  Kako položiti ploščice v kopalnici

Polaganje ploščic v kopalnici z lastnimi rokami

Kako pravilno ploščice, kje začeti popravila v kopalnici, kdaj namestiti kopel pred ali po polaganju ploščice, kaj storiti pred tleh ali steno. Metode in tehnologija polaganja ploščic...
  Kako položiti ploščice v kopalnici

Torej, kje bomo začeli polagati ploščice?

Seveda v začetku pripravljamo stene. Pred nekaj desetletji, klešče, strokovnjaki za polaganje ploščic, tega operacije niso niti poznali. V času Sovjetske zveze so na ploščadi postavili ploščice, nivo zidov pa je bil odstranjen z malto, s čimer je bila nastavljena debelina sloja. To je bilo grozno, saj ni bilo mogoče storiti veliko časa, če je plast malte imela dostojno debelino. Kot je nekoč govoril: »Vesel sem, če dnevno izdelam dva kvadrata. In če ne, potem se bom vznemirila.«
  Kako položiti ploščice v kopalnici

Priprava sten in tal.

Delovna površina mora biti povsem ravna, če pride do napak, potem morate tlakovati na tleh (mešanica cementno-pesek), ometa stene (mavčne mešanice), ki opazujejo navpične in vodoravne nivoje. Na mestu namestitve kopalnice so potrebni 90-odstotni koti.
  Kako položiti ploščice v kopalnici

Začetek: projekti, izračuni ↑

Prvič, če je zamišljena prenova prostorov, potem najprej začnete projekt, v katerem so označene dimenzije novih predelnih sten, sten in vrat. Prav tako morate analizirati, ali se bodo cevovodi za oskrbo z vodo in kanalizacijo na nek način zaprli, razmislili o prezračevalnem sistemu in vnesli vse podatke v projekt.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty