wtorek, 23 października 2018

Hidroizolacija v kopalnicah

  Hidroizolacija v kopalnicah

Metode hidroizolacije tal

Današnji gradbeni trg ponuja široko paleto visoko kakovostnih hidroizolacijskih materialov domačih in tujih proizvajalcev. Toda pri izbiri, najprej morate se osredotočiti na namen in vrsto hidroizolacije, ki je primerna za vaše potrebe, saj se različne spremembe včasih razlikujejo.
  Hidroizolacija v kopalnicah

Možnosti hidroizolacije

Na sodobnem trgu gradbenih materialov obstaja veliko različnih sredstev za izvedbo hidroizolacij. Najbolj priljubljene vrste hidroizolacije so naslednje:
  Hidroizolacija v kopalnicah

Funkcionalni namen hidravlične zaščite ↑

Hidroizolacijska naprava je neposredno povezana z značilnostmi delovanja kopalnice. Vodovod, notranja komunikacija, dostop do kanalizacije so območja z visokim tveganjem. Kršenje tesnosti sifonov, cevi, križišč komunikacij vodi do uhajanja. Včasih ni mogoče takoj zaznati območja s težavami. Voda se nekaj časa kopiči pod kopeljo ali na drugem težko dosegljivem mestu. V tem primeru bo hidroizolacija opravljala svojo funkcijo - preprečila bo, da bi voda prišla v spodnje nadstropje.
  Hidroizolacija v kopalnicah

Hidroizolacijo kopalnice z lastnimi rokami

Težko je pojasniti, zakaj je potrebna kopalnica. Preprečuje razkosanje ploščic, videz plesni in plesni, zagotavlja zaščito pred težavami s sosedami v primeru poplave. V tem smislu je hidroizolacija kopalnice pomembnejša, če je kopalnica ločena. Čeprav je treba toaletni prostor nameniti ustrezno pozornost.
  Hidroizolacija v kopalnicah

Načini hidroizolacije tal v kopalnici lesene hiše med gradnjo

Mikroklima te sobe in obdobja brez vzdrževanja so v veliki meri odvisne od kakovosti naprave vodotesne talne plošče v kopalnici. Najbolj učinkovita možnost je pripomoček hidroizolacije v procesu gradnje hiše, ne pa odstranitve neprijetnih učinkov vlage.
  Hidroizolacija v kopalnicah

Kako deluje hidroizolacija?

Obstaja kar nekaj materialov, ki lahko zaščitijo prostore pred vdorom vlage od zunaj, vendar vsi delujejo po istem principu: nanesejo se na površino in ustvarijo premaz, ki ne dovoli vlage skozi. Nekateri sodobni hidroizolacijski premazi gredo še dlje in hkrati uspevajo zapustiti temelj, ki diha, npr. dovoljuje zrak skozi najmanjše pore, ki ni dovolj, da prodre v vlago. Tako se naenkrat rešita dve nalogi - ustvarjajo oviro za vodo in razmere za kroženje zraka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty