niedziela, 21 października 2018

Slikanje stropa

  Slikanje stropa

Izbira vodne barve za strop

Če se odločite, da je najboljša možnost za vas, da z barvami na vodni osnovi barvate strop z lastnimi rokami, potem imate težko nalogo: izberite veliko paleto izdelkov, ki bi vam ustrezali za ceno in kakovost. Danes na potrošniškem trgu najdete emulzijske barve z različnimi dodatki:
  Slikanje stropa

Tehnologija barvanja stropa.

Pripravljalna faza:

Korak 1. Od pripravljene površine stropa za lakiranje je potrebno odstraniti star sloj barve, belega peciva ali ometa itd. (če obstaja).
  Slikanje stropa

Orodja za barvanje

Preden ugotovite, kako barvati strop, je koristno, da se odločite za orodja. Konec koncev, za strop videti kot popoln, ni dovolj, da kupite prvo krtačo in vse valje. Za slikarsko delo se prepričajte, da vnaprej pripravite takšna orodja:
  Slikanje stropa

Kako se barvanje izvaja

Barva je pripravljena, kot je navedeno v navodilih za pakiranje. Najpogosteje je dovolj, da ga premešamo, včasih pa proizvajalci priporočajo, da ga razredčijo z 10... 15% vode. Sedaj lahko nadaljujete neposredno do madežev. Glavna stvar je enakomerna porazdelitev barve po površini stropa, kar je lažje doseči s popolnim pokrivanjem površine valja. Na površino kosov linoleja ali roba pladnja bi jo morali zaviti, potem ko ga spustite v barvo: če to ni dovolj, je treba operacijo ponoviti. V nasprotnem primeru se na stropu pojavijo pike, ki jih bo težko rešiti.

Potrebni materiali in orodja:

  • valj, primeren za vašo barvo (akril ali glicerofalni)
  • široka čopiča
  • varnostna očala
  • zaščitna čelada (pokrov s ščitnikom)
  • delovna oblačila
  • stropna barva
  • lepilni trak in drugi materiali za zaščito nepobarvanih površin
  • lopatico
  • lestev (na primer Kraplova ravnina)

Proces

Vse, kar ni potrebno za barvanje, vzamemo iz sobe ali zatočišča s ščitniki. Vse materiale in orodja zberemo na enem mestu. V pripravljeni sobi smo postavili platformo, stopnico ali oder.
  Slikanje stropa

Kateri stropi se lahko naslikajo

Običajno sta dve vrsti stropnih oblog primerna za barvanje, kar je vsakomur znano s krtačo in mavčno ploščo. Tehnologija barvanja v njih je precej podobna, vendar obstajajo razlike. To še posebej velja za stropove na več nivojih, z različnimi dekorativnimi projekcijami in okraski. Lahko jih barve z različnimi barvami, izbira v modernih trgovinah je zelo velika. Uporabljate lahko tudi različna orodja in dodatke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty