poniedziałek, 22 października 2018

Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

  Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

Pravila ozemljitve

Organizacije, ki se ukvarjajo s polaganjem kablovskih daljnovodov v tleh, morajo voditi regulativni dokumenti. Tako PUE (pravila za električne instalacije) predpisujejo namestitev peščene stelje na dnu jarka pred polaganjem kabla in ga nato napolnite s plastjo zemlje, ki je očiščena iz kamnov in žlindre.
  Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

Polaganje kablov. Polaganje kablov Gradnja VOLS, polaganje VOLS. Jaroslavlj.

Polaganje kabelskih komunikacijskih linij pod zemljo, v tleh. Gradnja in rekonstrukcija inženirskih omrežij, podvodni prehodi kabelskih linij, polaganje kablov brez kablov.
  Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

Trdnosti polaganja komunikacijskih kablov skozi zrak, skozi vodne ovire in v prostorih

Pri vgradnji skozi vodne pregrade morajo biti vsi prehodi kablov usklajeni z zadevnimi organizacijami. Kabelska vgradnja se izvaja z ročno nepreklicnimi majhnimi rekami. V drugih primerih je treba uporabiti mehanizirano metodo (z uporabo plovila z lastnim pogonom, barža, plavajočega pontona). Če se polaganje izvaja na erodiranih obalah z nagibom več kot 30 stopinj, je treba rov ročno izdelati v cikcakovem vzorcu. V primeru namestitve na strmih bregovih je potrebno prekoračiti strobo.
  Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

Možnosti usmerjanja kablov

Če potrebujete polaganje kablov v tleh, je pomembno upoštevati njeno vlažnost in raven podtalnice. Te informacije so zelo pomembne, ker boste morda potrebovali dodatno hidroizolacijo. Če se kabelska omrežja polagajo v hiši ali stanovanju, je nujno treba upoštevati skupno število električnih naprav, ki so priključene na omrežje. Iz tega zneska bo jasno, katera debelina in presek kabla sta najbolj optimalna. Poleg tega za polaganje električnega kabla za odpravo možnih težav z ožičenjem med delovanjem potrebujemo določeno količino napajalnega kabla.
  Polaganje kabelskih komunikacijskih linij v tleh

Podzemna tehnologija kablov

Pri načrtovanju podzemne kabelske linije je treba preprečiti možnost poškodb in nevarnosti nevarnih mehanskih obremenitev. Prav tako morate pridobiti dovoljenje za delo od lastnika omrežja za oskrbo z električno energijo in upravnih organov. Zato so glavne faze gradnje podzemnih prog naslednje:

Gradnja optičnih vlaken (optične komunikacijske linije)

Fiber optične komunikacijske linije (FOCL) danes predstavljajo eno najbolj obetavnih področij komuniciranja. V letih delovanja je OOO Stroyservice nabral bogate izkušnje pri gradnji optičnih linij vseh zahtevnosti (zračne in podzemne optične poti)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty