czwartek, 25 października 2018

Od mavčnega stropa

  Od mavčnega stropa

Zakrivljeni stropni omet (pri žaromah)

Če je strop zelo ukrivljen, in da bi dobili ravno površino, je treba uporabiti debelo plast ometa, morate najprej namestiti svetilnike, ki bodo ustvarile vodilne ravni in bodo nato pomagale obdržati izravnalni material.

Predhodna faza (za kritično neravne površine): stropni omet

Mavecni strop - proces, za katerega je značilna visoka delovna intenzivnost. In čeprav obstajajo številne različne metode za odpravo nepravilnosti v stropu, je izravnavanje stropa z ometom še vedno pomembno. In če se razlika v razponu približa 5 cm, potem je to edina možna rešitev pri pridobivanju visokokakovostnih popravil.
  Od mavčnega stropa

Svet najprej. Priprava površine

Na pripravljeno površino se nanaša omet. Predhodno ga očistite iz starega premaza, glive, če obstaja, in drugih kontaminantov. Onesnaženje, kot so prah, umazanija, bitumen, mastne madeže, odstranjuje peska ali curek vode pod pritiskom; akumulacije soli in saj lahko odstranimo s kovinskimi ščetkami; kovinske strgalke se uporabljajo za odstranjevanje plasti starih barv, če ne pomagajo, da se barva lahko spali s pihalnikom ali se zdravi s posebno pasto. Če v stropu obstajajo različne napake v obliki drobovja, razpok, izboklin, rje, jih je treba zamenjati, da dobijo celovito ravnino.
  Od mavčnega stropa

Priprava na delo ↑

Mojstri pravijo, da so zidovi veliko lažji. Razumljivo je, kajti med delom z zgornjo mejo roke, ki se dvignijo navzgor, se utrudijo, vrat pa postane opečen. Toda kiti stropa je narejen po istem principu kot kiti sten.
  Od mavčnega stropa

Priprava in čiščenje stropa

Če so stropne plošče nameščene ravno, je dovolj, da odstranite ostanke ozadja, lepila in / ali odtisa s stropa. Za odstranitev beline ali ozadja je treba površino stropa navlažiti z vodo z gobico. Takoj, ko je odstranljiv sloj beline ali ozadja namočen, ga je mogoče enostavno odstraniti z lopatico. Ne potrebuje več navlažiti večjih površin, ker se lahko hitro posušijo. To je najbolje storiti korak za korakom, omočiti in čiščenje majhnih področij pretoka, na primer, meter za meter.
  Od mavčnega stropa

Kiti materiali

Pri kitu obstajata dve vrsti mešanice gipsnih polimerov. Imenujejo se "Start" in "Finish". Začetni kit ima v svoji sestavi grobe frakcije. Zato je zasnovan za nanašanje grobega in debelega nivelirnega sloja. Z zelo velikim nivojem izravnave se "Start" uporablja v več prelazih, pri čemer se vsako sušijo. Debelina ene plasti je do 1-2 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty