środa, 24 października 2018

Vgradnja izolacije

  Vgradnja izolacije

Kako izolirati stene od znotraj

Vgradnja izolacije se izvede v več fazah. Izvajanje operacij glede na prioriteto bo odvisno od materiala, izbranega za izolacijo. Material je zlepljen na notranjo površino sten ali pritrjen na posebej pripravljeno strukturo.

Namestitev izolacije, njena uporaba v gradbenih sistemih, konstrukcijah

Izolacijska naprava, ki se uporablja za vgradnjo v stene in streho

Izolacija je oblikovan izdelek različnih geometrijskih dimenzij, v strukturi katerega so vlakna (kamena volna, steklena vlakna) ali poltrdna podlaga (ekstrudirana polistirenska pena) in pore.
  Vgradnja izolacije

Vgradnja izolacije na stene okvirja

Gretje nestraničnih ogrodnih struktur se izvaja samo z izolatorji bombaža. V okvirju se med nosilnimi špirovci postavlja mineralna volna ali kamnita volna, ki obdaja steno stavbe. Zunaj je takšna konstrukcija oplaščena s stransko stranjo ali klapni (prezračevana fasada), listi iverne plošče (neprepustne). Znotraj je trim izdelan iz podobnih materialov (kot pri izolaciji glavnih sten): suhih zidov, stenske obloge, vezanega lesa.
  Vgradnja izolacije

Postopek za segrevanje lesene hiše

Namestitev tiru s svojimi rokami na leseno hišo je narejena predvsem na mineralni volni. Ta material je poceni, ohranja svojo prvotno obliko in ustreza vsem vrstam stranic.
  Vgradnja izolacije

Toplotna izolacija za različne vrste streh

Glede na vrsto strehe se vrsta izolacije in njena namestitev razlikujejo. Za ravne strehe se zunanja izolacija neizkoriščene strehe izvaja z mineralno volno ali penasto ploščo. To ni zapletena namestitev - plošče izolacije preprosto namestite na pripravljeno površino in nalijete betonski estrih nad njimi ali nalijete plast kamenčkov nad njimi. Uporabljate lahko plast večne izolacije - ekspandirane gline, jo vlijete na premazno ploščo, betonsko stiskanje se stisne in izlije, ali pa je določena valjana strešna kritina.
  Vgradnja izolacije

Izberemo tehnologijo izolacije pod tiru

Pred glavnim delom na izolaciji fasade pod tiru morate izbrati tehnologijo, ob upoštevanju vseh dodatnih sten (terasa, loža). Te sobe je treba ogreti tudi pod eno fasado, v nasprotnem primeru brunarica ne bo videti estetsko prijetna. Seveda obstaja veliko kombiniranih tehnologij, kot je stransko + imitacija lesa. Toda za pravilno izvedbo dekoracije brez dodatnih znanj je težko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty