piątek, 26 października 2018

Marmor tehnologija

  Marmor tehnologija

Marmor Finish - Tehnologija namestitve

Marmor je eden najtrajnejših končnih materialov, ki se uporabljajo v gradbeništvu. Zaključevanje marmorja je odličen način, da ne samo estetsko okrasite sobo zunaj in znotraj, temveč tudi, da jih zaščitite pred negativnimi vplivi na okolje.
  Marmor tehnologija

Dekorativne in tehnične lastnosti naravnega marmorja

Vsi smo navajeni, da vidimo marmor v občinskih ustanovah, ponavadi se pojavljajo hladne sorte tega kamna. In zato je v spomin mnogih državljanov ta kamen najprej siv ali bel s valovitim vzorcem. Toda v resnici ni. Marmor ima zelo širok barvni razpon, da lahko brezplačno izbirate marmor za fasado. Omejitve izbire morda pomenijo le proračun, ker fasada marmorja ni poceni užitek. In če govorimo o vrstah s povečanimi okrasnimi lastnostmi, se lahko cena znatno poveča.
  Marmor tehnologija

Okrasna plošča z naravnim kamnom: primeri na fotografiji

Prvič, sooča z naravnim kamnom v kleti koče in javne stavbe je lahko zelo različna ne le pri izbiri materiala, ampak tudi v načinu, kako je postavljen, v splošnem slogu. V prvem primeru imamo več svobode za ustvarjalnost, v drugem pa je bolj prednostna omejitev in prevlada klasičnih elementov ali minimalizma.
  Marmor tehnologija

Granit in marmor - podobnosti in razlike

Marmor ima najrazličnejše barve in teksture. To naredi kamen najljubši material večine arhitektov in oblikovalcev. Nešteto različnih kombinacij tal in sten, tal in pohištva, tal in stropa omogočata uresničitev najbolj nenavadnih in drznih modelov. Če se strogi granit zahteva v klasičnih notranjostih in prostorih v slogu minimalizma, bo marmor našel svoje mesto popolnoma povsod - v baročnem slogu dnevne sobe, v blagovni sobi imperije in v sodobni tehnološki kuhinji. Vendar pa je v kopalnicah, ki polagajo marmor na tleh, bolje izbrati granit - marmor zaradi svoje poroznosti neizogibno absorbira vlago, kar škoduje stanju tal.
  Marmor tehnologija

Marmor Tile: Uporaba

Uporaba ploščic iz marmorja je precej drugačna, zato ima izbira materiala tudi nekatere lastnosti, ki jih je treba upoštevati, na primer, odločitev o namestitvi marmornih ploščic na stene ali za izdelavo tal iz marmorja.
  Marmor tehnologija

Izbira soočenega materiala

Ko govorimo o kamnu kot materialu za dodelavo grelnih naprav, je treba omeniti, da ga je mogoče uporabljati v mnogih, vendar ne v vseh primerih. Značilnost večine naravnih kamnitih materialov je nizka kapaciteta akumulacije toplote. Kamen se hitro ohladi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty