piątek, 26 października 2018

Tehnologija gradnje betonskih bazenov

  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Konstrukcija betonskega bazena to naredi sami

Gradnja betonskega bazena je lahko tako raznolika, odvisno od tega, koliko denarja lahko investirate in kako dobro imate gradbene spretnosti. Zdaj upoštevamo dve najbolj preprosti možnosti za ustvarjanje konkretnega bazena z lastnimi rokami. V prvi varianti se bo kot stranske stene bazena uporabil monolitni beton, ki se preliva z oplaščenjem. Druga metoda je enostavnejša in vključuje postavitev votlega polistirenskega pena na vodoravnem betonskem estrihu. Tako v prvem kot v drugem primeru bo postavljen odprt bazen, zato bo pripravljalna dela enaka na dva načina.
  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Tehnologija izgradnje bazena

Pri vsaki proizvodnji nekatere tehnologije (tehnićni procesi) delujejo tako ali drugače, kjer so jasno opredeljena zaporedja operacij, pravila varnostnega sistema ter vse vrste norm in standardov. Neupoštevanje ali odstopanje od tehnologije, praviloma vodi v poroko. Seveda obstaja tudi tehnologija izgradnje bazena in ker je bazen objekt, ki ga aktivno obiskujejo ljudje, in s tem zagotoviti popolno varnost in zanesljivost, mora tehnologija izdelave bazena zagotoviti vse od gradnje: od strukturne trdnosti in filtracijskega sistema do higienične izdelave sklede. in stopnice z protizdrsnim premazom.
  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Betonska posoda za bazen

Posoda se oddaja iz težkega betona razreda, ki ni nižji od vrednosti V25P4W6 (moč) in ni nižji od W6 (zatesnjenost vode). Beton mora biti močan, vodoodporen in duktilni. Ker voda v bazenih vsebuje raztopljeni kisik, klor in mikroorganizme, omejuje njihov dostop do polimerov in kovinskih delov, prispeva k prenehanju oksidativnih procesov.
  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Gradbene faze konkretnega bazena:

Najpomembnejši del gradnje betonskega bazena je gradnja posode za betonske posode, ki vključuje: ojačitev, oplaščenje, betoniranje in izravnavanje z mavčno plastjo.
  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Pripravljalna dela

Konstrukcija betonskega bazena se začne z zasnovo in izbiro lokacije. Na njegovo lokacijo vplivajo tla, prisotnost podtalnice, bližina kanalizacije in druge gospodarske javne službe. Upoštevati je treba ne le velikost bazena, temveč tudi ozemlje okoli njega: poti in druge cone.
  Tehnologija gradnje betonskih bazenov

Pomanjkljivosti konkretnega bazena in kako jih odpraviti

  • težave z vodnim sistemom. Praviloma se pojavijo kot posledica napak med polaganjem in namestitvijo cevovodnih sistemov. Z ustreznim izvajanjem dela ni težav;

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty