poniedziałek, 22 października 2018

Kako narediti temelje za hišo s kletjo

  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Opaž in ojačitev

po zaključku dela na označevanju ozemlja, lahko nadaljujete do glavnih gradbenih del. Če želite preučiti vprašanje, kako narediti temelje za hišo s kletjo, je potrebno izvesti skladne ukrepe. Prvič, kopati jarko. Mora biti dovolj globoka. Prepričajte se, da odstranite odvečno zemljo. Stene jarka morajo biti dovolj močne, da jih ni mogoče razpadati in strniti.
  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Naprava za osnovo

To je najbolj zmagovalna vrsta temeljev. Lahko prenese gradnjo katere koli teže. Prvič, tla, ki je na mestu namestitve plošče, je izbrana pol metra pod načrtovano globino vgradnje in jo nadomešča pesek, ki se razlije z vodo in previdno utesne. Nato poteka odmetavanje ruševin. Plast peska in gramoza (zdrobljen kamen) mora biti najmanj 15-20 cm.
  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Belt temelj s kletjo: gradbena tehnologija in značilnosti.

Podloga za trak je lahko monolitna in sestavljena. Monolitno ploščo je mogoče ojačiti neposredno na gradbišču, prav tako morate vlivati ​​beton. Idealen za izgradnjo enostenske ali dvonadstropne zasebne hiše na nestabilnem tleh. Montažna konstrukcija je narejena iz več blokov, ki so skupaj v enem svežnju s pomočjo žice in cementne malte.
  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Vrstni red dela

Gradnja temeljev je zelo pomembna naloga. Pojem in kakovost storitve opeke ali lesene hiše bodo odvisni od tega. Če se zavezujemo, da bomo osnovo s kleti postavili z lastnimi rokami, se moramo zavedati, da v tej zadevi ni nobenih stvari.
  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Klet hiše s kletjo

Če sami razvijate projekt, poiščite in povabite geologe sami. Vodili bodo dobro in vzeti vzorec tal za analizo. Po tem se bo izvedla analiza tal, iz katere bo postala jasna najvišja raven podtalnice. Glede na rezultate bodo geologi podali priporočila o izvedljivosti gradnje kleti pod vašo hišo. Ali ne dajte, kot srečo.
  Kako narediti temelje za hišo s kletjo

Pravila za izdelavo armatur za osnovo

Začetek gradnje kleti s samostojno kletjo, morate izvesti določene izračune, ki temeljijo na višini prihodnje strukture. V tem primeru lahko gradite na naslednjem pravilu: višina kleti ne sme biti manjša od višine najvišjega družinskega člana. Izračuna osnove se ne upošteva. In če nima nobenega smisla pri štetju njene nosilnosti, potem je treba izračunati za stiskanje in napetost. V nasprotnem primeru bo sila tlaka v tleh, ki bo vplivala na monolitno podlago, ne da bi naletela na odpornost iz prazne sobe v kleti, preprosto razdelila beton v dele.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty