środa, 24 października 2018

Kako okrasiti klet hiše poceni

  Kako okrasiti klet hiše poceni

Mavčne plošče

Zaščitni podstavek ali, drugače rečeno, dekorativni temelj, se izvede, ko je njena površina prekrita z drobno zrnato mešanico - ometno malto. Utrjena, ta mešanica ima obliko krznenega plašča. Ko je izdelana, v raztopino dodamo malo plastifikatorja iz peska in cementa in zmes dobro premešamo. Raven je treba natančno in jasno zajeti.
  Kako okrasiti klet hiše poceni

Dekoracijo kleti hiše z dekorativnim ometom

Dekorativni omet (vendar kot mnogi materiali, ki se sprijemajo) se nanese na predhodno pripravljeno površino: očistimo in pripravimo. Pred nanosom nekaterih vrst ometa uporabite ojačitveno maso na osnovi mineralov.
  Kako okrasiti klet hiše poceni

Obkrožen je s kleti v lesu

Ker smo se odločili za dekoracijo kleti hiše z lesom, ne smemo pozabiti, da mora dekoracija opraviti dve glavni funkciji - zaščitno in dekorativno. V zvezi s tem ima drevo nekaj pomanjkljivosti:
  Kako okrasiti klet hiše poceni

Priprava in zaščita pokrovčka

Ker je spodnje območje fasade, ščiti stavbo pred vlago in umazanijo in nosi ne samo pomembno mehansko obremenitev, temveč je povezano tudi z vplivom sprememb temperature okolja, padavin, podtalnice in poplavnih voda. Temperatura vlažnosti in zraka v prostoru je v veliki meri odvisna od njenega stanja. Zato morajo biti materiali, iz katerih je izdelan ta gradbeni element, trpežni, odporni proti vlagi, visokim in nizkim temperaturam, kar pomaga zagotoviti zaščito pred zmrzovanjem. Lahko se namesti iz posebne opeke, betonskih blokov ali naravnega kamna.
  Kako okrasiti klet hiše poceni

Izbira materiala za zaključek kletnega dela

Vedno je težko vprašanje: kako okrasiti kleti lesene hiše? Zunanja obloga mora biti zaščitena pred vlago, da zaščiti substrat pred učinki padavin, poleg tega pa mora prispevati k izboljšanju energetske učinkovitosti stavbe in preprečevanju izgub toplote. Danes se za dokončanje kleti lesene hiše uporabljajo številni materiali: tako naravne kot umetne možnosti so razširjene.
  Kako okrasiti klet hiše poceni

Značilnosti osnove in materiala za njegovo izdelavo

Če je višina kleti manjša od 0,4 m, je težko opremiti hidroizolacijski sloj, ki lahko zaščiti steno pred vlago. Podnožje lahko izpljamo s površino, štrlečim ali padajočim. Najpomembnejše so štrleče in celo vrste kletnih površin, čeprav nadzemni, padajoči deli temeljev trajajo dlje, ker so manj dovzetni za učinke padavin. Uničevalni dejavniki, ki nenehno delujejo na kleti, so vlaga, temperaturna razlika, izkrivljanje zunaj sezonskih sil.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty