wtorek, 23 października 2018

Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Dekorativni kamen kot element notranjosti

Preden neposredno nadaljujemo z opisom procesa polaganja dekorativnega kamna, moramo omeniti nekatere od značilnosti te vrste zaključkov in hkrati opisati možne možnosti polaganja in uporabe okrasnega kamna.
  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Lastnosti in prednosti umetnega kamna

Za razliko od naravnega kamna, ki se uporablja tudi za notranjo dekoracijo, a je dražji material, ima umetni kamen naslednje prednosti:
  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Dekorativni dekorativni kamen: kako pripraviti površino

Praviloma ima dekorativni kamen neenakomerno sprednjo površino, kar povzroča nekaj težav pri postopku polaganja - enostavno ga je nemogoče izravnati v ravnino vzdolž ukrivljenih sten (kot običajna ploščica). Zato se dekoracija sten z dekorativnim kamnom izvaja na ravno površino.
  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Kaj je dekorativni kamen in kako ga uporabiti

Zakaj je okras dekorativnega kamna tako priljubljen? Dejansko material ni preveč drugačen od keramične ploščice, vendar ima nekaj posebnosti. Prvič, umetni dekorativni kamen je popolnoma rezan z običajno žico. Vsakdo, ki je poskušal izrezati keramične ploščice v skladu z določenim vzorcem, ve, kako težko je. Poleg tega je sam postopek lahko samo nevaren. Veliko neprevidnih graditeljev si je razrezalo roke med rezanjem keramičnih ploščic. Posebno orodje pomaga malo. Primer bi bil rezalnik za ploščice, ki spominja na valjček za rezanje stekla. Ko pride čas, da razbijejo ploščice, obstaja možnost, da se poškodujete.
  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Faze polaganja

Prvi korak je pripraviti površino za furniranje. Če želite to narediti, boste morali popolnoma odstraniti stare zaključne materiale. Nato se površina preveri za prisotnost napak v obliki razpok, žlebov, žetonov, ki se odstranijo s pomočjo pritrdilnih rešitev. Če je padec površine večji od pet milimetrov na kvadratni meter, je treba takšno steno ometati. Toda tudi po tem, se ga spet obdeluje s plastjo kita, ki povrne površino do najvišje ravni ravnosti. Oba sloja ometov in kitov sta nujno obdelana s temeljnim premazom.
  Zidna dekoracija z umetnim kamenjem sami

Izberemo material za dekoracijo

Kot zaključni material bo okrasni kamen dolgo časa ohranil svoj pomen, saj je zanesljiv in lep. Kljub umetnemu poreklu ima veliko prednosti pred naravnim (naravnim) kamnom:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty