poniedziałek, 22 października 2018

Mavec stenski omet tehnologije

  Mavec stenski omet tehnologije

Glavne tehnične značilnosti mavčnih ometov "Rotband"

Za pravilno uporabo mavčnih ometov "Rotband" pred začetkom nanašanja ometa ali izravnave sten je koristno, da se seznanite s tehničnimi značilnostmi "Rotband".

Prednosti mavčnih ometov

  1. Za debelino plasti od 5 do 50 mm je dovoljeno stensko dekoracijo brez ojačitvene mreže, pri polnjenju vdolbin se debelina sloja lahko poveča na 70 mm. Na strop se lahko nanese plast do debeline 30 mm.
  2. V svojem razredu je eden najbolj ekonomičnih glede na porabo mešanice na 1 m².
  3. Ob upoštevanju tehnologije risanja se ne skrči in ne razpoči.
  4. Pripravljena raztopina je plastična, zato je lažje in hitrejše delo z njim.
  5. Sušilni površinski kiti neobvezno.
Zmes se lahko nanese na beton, na peno beton, na mavčne, cementno-peskovne baze, opeke, kakor tudi na druge brezstopenjske baze.
  Mavec stenski omet tehnologije

Priprava zidov pod mavec brez svetilnikov

Stene so bile delno pokrite s starimi tapetami in na enem majhnem prostoru ležale kiti. Ozadje se lahko preprosto odstranijo iz stene, ko jih navlaži z vodo s krpo ali pršenjem. Ozadja namakate in se enostavno premaknete od stene.
  Mavec stenski omet tehnologije

Sestave za mavčne stene ↑

V skoraj pozabljeni preteklosti so bili sestavni deli za izdelavo mavčnih mešanic pesek in cementno vezivo. Zdaj obstaja masa že pripravljenih sestav, katerih formule so obogatene z različnimi modifikacijskimi aditivi. Te komponente vplivajo na plastičnost, adhezijo, stopnjo strjevanja, sposobnost zamrzovanja pri določeni temperaturi. Zahvaljujoč uvajanju modifikatorja omet je primeren za razredčenje in nanašanje. Samo stroški pripravljenih mešanic ometov niso vsi, ki želijo kupiti. Zato podpirajo proračunske sheme popravila in dekoracije raje praktične, poceni cementne kompozicije in najbolj priljubljeni sadni mavec.
  Mavec stenski omet tehnologije

Kako ometati stene z mavčnim ometom.

Novice omet, ki ne vedo, kako ustrezno ravni in omet stene z mavčno omet, da napake. To je posledica pomanjkanja znanja. Medtem je to delo precej preprosto in je sestavljeno iz več faz.
  Mavec stenski omet tehnologije

Mavec za aerated concrete

Če povzamemo izkušnje graditeljev in lastnikov gaziranih betonskih hiš, lahko sklepamo, da se za mavčenje gaziranih betonskih zidov uporabljajo tri vrste končnih materialov:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty