wtorek, 23 października 2018

Odsesovalni sistem za odvod dima

  Odsesovalni sistem za odvod dima

Zaščitni sistem in njegov izračun

Sistemi za odstranjevanje dima v visokih stavbah morajo imeti zračne črpalke, ki se lahko učinkovito znebijo dima. Črpalke se nahajajo v posebnih rudnikih, namenjenih izključno za odstranjevanje dima. Vsi zračni kanali morajo biti ustrezno načrtovani in zaščiteni pred požarom. Protipožarna zaščita zračnih kanalov nakazuje, da morajo biti prekrita s pocinkanim železom ali drugim negorljivim materialom s korozijsko odpornim premazom ali brez korozije.
  Odsesovalni sistem za odvod dima

2. SISTEMI IZPUŠNIKA, SPLOŠNA IZMENJAVA IN VZPOSTAVLJENA NAPRAVA

2.1. Sistemi za izpušne in zasilne prezračevanje (v nadaljevanju "VOB") je treba zagotoviti ločeno za vsako skupino prostorov, ki se nahajajo v istem požarnem oddelku (4.24).

Namen dimnih prezračevalnih sistemov

Sistemi za zaščito dima objektov so namenjeni nadzoru širjenja nevarnih požarnih dejavnikov v obliki dima, pepela in vročine okoli svojih prostorov, da se zagotovi varna evakuacija ljudi, gasilske operacije in ohranjanje podpornih struktur stavbe.
  Odsesovalni sistem za odvod dima

Namestitev sistemov za odstranjevanje dima

Med ognjem dim predstavlja največjo nevarnost za ljudi. To so kemične spojine, sproščene v zrak med sežiganjem gradbenih materialov, sodobni materiali pa so še posebej strupeni. Po statističnih podatkih 90% žrtev požara umre zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. V primeru požara se bojite ognja, vendar se bojite še večjega dima.
  Odsesovalni sistem za odvod dima

Kako deluje dimno prezračevanje s prisilnim odstranjevanjem?

Ko je temperatura ali raven ogljikovega monoksida višja od dovoljene, se detektorji dima sprožijo. Po tem se vsi drugi elementi odstranjevanja dima samodejno začnejo delovati:

Oblikovanje sistemov za odstranjevanje dima

Oblikovanje sistemov za odstranjevanje dima v prostorih je ključna naloga. Od ustrezno zasnovanega projekta je odvisno od tega, kako bo sistem zgrajen in ali bo učinkovito spopadla z njeno nalogo. Priporočljivo je, da se v fazi gradnje določi prisotnost sistema brez dima. V skladu z varnostnimi standardi je treba namestiti v prenatrpan prostor, v predelovalnih dejavnostih z visoko verjetnostjo požara, v podzemnih prostorih brez naravnega pretoka zraka, v vseh hišah višine več kot 10 nadstropij.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty