sobota, 27 października 2018

Tehnologija polaganja žlindre

  Tehnologija polaganja žlindre

Žlindra kot gradbeni material

Žlindarski kamen je umetni gradbeni kamen, izdelan na osnovi stisnjenega v obliki cementnega žlindre. Sestavljen je iz žlindre in cementa. Ker polnilo morda ni nujno proizvodnja žlindre. Žlindre so izdelane na osnovi zdrobljenega granita, granitnega presejanja, ravnega gramoza, prelomov stekla, grobega peska, posušenih kosov cementa. "Žlindrni kamen" - ime, ki se generalizira za vse navedene možnosti.
  Tehnologija polaganja žlindre

Trakovi temelji za stene blokov

Kar se tiče običajne baze traku, je v našem primeru izkopan jermen. Njegova širina bo enaka debelini bodočih sten. Najprimernejše je kopati jermen z bagrom z vedrom, katere širina je 20 cm.

Značilnosti izbire blazinice in zidne konstrukcije

Žlindarski kamen se proizvaja iz cementa, peska, vode in polnil: žlindre plavže, perlita, ekspandirane gline itd. Trdnost, odpornost proti zmrzovanju, poroznost materiala je odvisna od sestave in količine slednje. Pred nakupom morate pojasniti prisotnost potrdila o kakovosti, da izključite prisotnost nevarnih koncentracij strupenih snovi. Obstaja tveganje za nakup izdelkov, ustvarjenih v obrtniških razmerah, čeprav so nekoliko cenejši od tovarniških. Toda brez profesionalne opreme in znanja o pravilni proizvodni tehnologiji ni mogoče ustvariti izdelka, ki ustreza tehničnim specifikacijam GOST.
  Tehnologija polaganja žlindre

Žlindrni kamen - materialna značilnost ↑

Žlindro kamen se proizvaja s stiskanjem betona, glavne sestavine v proizvodnji pa so plavžne žlindre in pepel. Čeprav včasih obstajajo cenejša polnila - opeka bitka, presejanje peska, peska, lupine rock. Med drugim povečujejo toplotno prevodnost, proizvajalci dodajo ekspandirano gline, polistiren in perlit.
  Tehnologija polaganja žlindre

Vrste zidarskih kamnov (stenskih blokov)

Zidarstvo se začne z izbiro vrste kamnitih kamnov in vrsto zidarn. Glavni zidarski kamen do danes je opeka. Obstajata dve glavni vrstici opeke: keramika in silikat. Keramika se oblikuje iz gline s poznejšim praženjem, silikatnim - s polsušnim stiskanjem iz mešanice apna, peska in nekaterih dodatkov.
  Tehnologija polaganja žlindre

Zgradite garažo iz gumijastih blokov enostavno!

Tudi neizkušeni začetnik lahko zgradi cinderblock garažo, ker je material, vzet kot osnova, enostaven za uporabo, enostaven za postavitev in ne zahteva posebnih veščin pri svojem pristopu. Vsaka arhitekturna in gradbena rešitev se začne z zasnovo.

1 komentarz:

  1. I have found that this site is very informative, interesting and very well written. keep up the nice high quality writing Pištola za krta

    OdpowiedzUsuń

Popularne posty