czwartek, 25 października 2018

Materiali za mavčne stene

  Materiali za mavčne stene

Materiali za mavčne stene

Mavčne površine so dolgotrajne in umazane, v nekaterih primerih celo škodljive. Kljub temu pa za visoko kakovostno izvajanje potrebuje visoko strokovnost. Znanje in izkušnje so nepogrešljive pri sestavljanju različnih sestavov ometa. Mavčne stene, katerih materiali bistveno vplivajo na njegove lastnosti, se lahko izvajajo z lastnimi rokami.

Izbira ometa: omet ali cement

Kakovost zaključnega ometa je odvisna ne le od profesionalnosti mojstra, ampak tudi od izbrane mešanice. Na policah gradbenih prodajaln je veliko različnih ometov različnih sestavov - tukaj sta tako "dokazana že stoletja" rešitve in sodobni materiali. Mavec se ne razlikuje samo po ceni, ampak tudi v namenu, lastnostih, prednostih. Poglejmo, za kaj se ta material na splošno uporablja in kako se njegove glavne sorte razlikujejo.
  Materiali za mavčne stene

Kako izbrati omet in narediti mešanico

Če se odločite za popravilo, se bo pojavilo vprašanje, kako izbrati omet, kako pravilno pripraviti rešitev in kakšen delež materialov je potreben. V naših člankih boste našli odgovore na vsa ta vprašanja.
  Materiali za mavčne stene

Ocenjevanje in načrtovanje ometov

Za kaj je omet? Seveda, da izravnate površino sten in jih naredite primerne za vse kasnejše dekoracije. Toda razmere so drugačne in pred izvedbo dela je treba jasno razumeti končni rezultat. Zato je treba vnaprej natančno določiti, kako naj bodo poravnani steni, kakšna vrsta končne prevleke bo uporabljena, da se jasno razumejo značilnosti materiala, iz katerega je izdelana stena itd. Obseg in stroški dela ter material, ki ga je treba uporabiti, in njegova količina sta odvisna od kombinacije teh parametrov. Zato je treba opraviti temeljito oceno prihodnjega dela, preden greste v nakupovanje.
  Materiali za mavčne stene

Poravnava površin s kiti

Če želite oceniti ukrivljenost sten in način njihovega nadaljnjega odstranjevanja pod nivojem, morate uporabiti lopaticice za vgradnjo ometa na svetilnike, daljše od 1 metra. Če niso, lahko uporabite trdi profil mavčne plošče.
  Materiali za mavčne stene

Priprava površine stene za kiti

Glavna stvar - poskrbite, da je površina sten popolnoma čista. Odstraniti je treba masti, barve ali saj. Seveda ne bi smelo biti padajočega sloja mavca, ostankov lestvice, voska ali dela oplaščenja. Sploh ne začnite zamrzniti zamrznjenega stropa in sten. To absolutno ni priporočljivo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty