sobota, 27 października 2018

Sanitarne higienske zahteve za vrtce

  Sanitarne higienske zahteve za vrtce

X. Osebna higiena

98. Osebje vrtca mora delovati v čistih, urejenih oblačilih in obutvi. Pred začetkom dela temeljito umijte roke, položite čisti kopalni plašč ali drugo posebno obleko, odstranite čevlje in previdno vzemite dlance pod kapo ali ruto. Tehnično osebje mora imeti ločeno jutranje obleke za čiščenje prostorov in čisto predpasico za distribucijo hrane. Pred vstopom v stranišče odstranite kopalni plašč in po izstopu temeljito umijte roke z milom in vodo; uporaba otroškega osebnega toaleta je prepovedana. Preden zapustite vrtec, je treba kopalni plašč odstraniti in odložiti v omari.
  Sanitarne higienske zahteve za vrtce

SanPiN 2.4.1.1249-03 Sanitarne in epidemiološke zahteve za načrtovanje, vzdrževanje in organizacijo načina delovanja predšolskih izobraževalnih ustanov

DRŽAVA SANITARNO-EPIDEMIOLOŠKI
  Sanitarne higienske zahteve za vrtce

41. Higienske zahteve za namestitev, načrtovanje, opremo in vzdrževanje otroških šolskih ustanov. Sanitarni in higienski pregled šolskih projektov.

Šola mora imeti samostojno zemljišče, izolirano in, praviloma, oddaljeno od prometnih arterij, industrijskih in drugih podjetij, ki lahko služijo kot vir hrupa in onesnaževanja zraka. Zemljišča so ograjena z zelenjem in ob neposredni bližini ulic in dovoznih ograj z višino 1,2 m. Krajinsko območje je 40-50%.
  Sanitarne higienske zahteve za vrtce

Izbira vrtca za otroka

Pred izbiro vrtca se morajo vsi starši seznaniti z zahtevami za predšolske ustanove, ki jih je ustanovil Rospotrebnadzor. Zahteve za skrbnike, število učencev v skupini, prostore v vrtcih, sanitarni standardi in zahteve, organizacija delovnega časa vrtov, pa tudi določitev enotnih standardov za predšolske ustanove in seznam storitev, opredeljenih v vladnih resolucijah ne glede na obliko lastništva.

GBOU VPO KrasSMU jih. prof. V.F. Voyno-Yasenetsky Ministrstvo za zdravje Rusije Farmacevtski kolegij Higienske zahteve za opremo in izboljšanje otrok. - predstavitev

Predstavitev je pred 3 leti objavila uporabnica Inessa Laushkina

Gospodarska cona

Gospodarska cona se nahaja na meji zemljišča, daleč od skupine in športnih površin, in je izolirana od ostalega območja z zelenimi površinami. Imeti mora neodvisen vhod z ulice, priročno komunikacijo s kuhinjo in pralnico. Vhodi in vhode na ozemlju DOW, dovozne poti, poti do kmetijskih poslopij, do kontejnerja za zbiranje smeti morajo biti prekrita z asfaltom, betonom ali drugim trdnim materialom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty