niedziela, 30 września 2018

Polaganje pene na cementni malti

  Polaganje pene na cementni malti

Okrepitev gradnikov ob njihovi polaganju na cementu

Okrepitev pene blokov je mogoče storiti z namestitvijo posebne žične mreže s premerom 4-5 mm v šivih.
  Polaganje pene na cementni malti

Vrste pene

Izdelujemo samo dve vrsti pene blokov: brizganje in rezanje. Tehnologija njihove namestitve je nekoliko drugačna. V prvem primeru so bloki v obliki. V drugem - prvič, ogromno ploščo izdelamo z metodo litja, ki se nato razreže v posamezne elemente. Livni bloki na ravnosti robov so precej slabši. Postavite jih kot opeko z uporabo cementne malte.
  Polaganje pene na cementni malti

Uporaba mešanice lepil

Lepilo se uporablja le, če imajo pene betonski bloki pravilno obliko. Če imajo bloki pene odstopanja od njihovih nominalnih vrednosti, je bolje uporabiti cement, saj lahko zahvaljujoč njemu popravite vse nepravilnosti.

Kako postaviti pene blokov: izbiro malte, vrstni red zidnih sten

Blok pene je relativno nov gradbeni material, in če se je tehnologija tisočletja razvila in izboljšala, se nadaljuje iskanje najprimernejšega načina postavitve pene. To je predvsem posledica majhnega deleža blokov pene, visoke poroznosti in nizke trdnosti. Hkrati pa privlačne strani pene, njene visoke toplotne zaščite in lastnosti "dihanja", sposobnost hitrega postavljanja stavbe iz pene s precej nizkimi stroški, postane priljubljena v zasebni gradnji. Vendar pa se postavlja vprašanje: kako pravilno vstaviti pene?
  Polaganje pene na cementni malti

Malte za blatne zidove

Oglejmo, kje in kaj morate uporabiti zidarska mešanica za peno beton: glavna sestava, čas prelivanja, pretok na 1 m3. Pena beton in blok pene se zahtevajo pri gradnji nizke gradnje, pa tudi pri gradnji objektov z zgornjo nadstropje ter prostorov posebne namembnosti in velikosti (potresno nagnjena območja, lahka gradnja, toplotna varčevanja).
  Polaganje pene na cementni malti

Lepilo za plinske bloke: sestava, značilnosti, način uporabe

Hitrost porabe lepila za aerated concrete je odvisna od sestave in proizvajalca. Priporočljivo je, da kupite material iz preverjenih in zanesljivih proizvajalcev, na primer: "Kreps", "Ceresit" in drugi. Pred nakupom lepila natančno preberite sestavo lepila in njegove značilnosti. Na kaj je treba nameniti posebno pozornost?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty