sobota, 6 października 2018

Polaganje ploščic na steno

  Polaganje ploščic na steno

Orodja za obloge

Orodje, potrebno za pripravo površine, je izbrano glede na zahtevane postopke in tehnologije izvajanja dela. Neposredno za styling bo zahteval naslednje:

Kako postaviti prvo vrsto ploščic

Da bi ohranili ravnost prve ploščice na steni in hkrati preprečili drsenje navzdol, se pritrdijo nosilci, ki so čudovito primerni profili za ud ali cd drywall. Bolje je uporabljati slednje, saj so bolj toga in se ne upogibajo pod težo ploščice.
  Polaganje ploščic na steno

Obdelava zunanjih kotov

Obstajajo dva načina za ravnanje z zunanjimi koti stene, obložene s ploščicami. Prvi, sorazmerno preprost, je vstavljanje posebne plastike (ali aluminija), ki ustreza vogalu. Ali ne v tonu, kot želite. Mnogi menijo, da to možnost velja za kolektivni kmetijski slog, vendar nisem tako kategoričen.
  Polaganje ploščic na steno

Lepilo za ploščice in šive

Za začetnike je priporočljivo uporabiti tanko plast lepila, ko je obrnjena, želena debelina pa je dosežena z zrezano lopatico. Če je velikost ploščic 15 x 15 cm, uporabite lopatico z globino zoba 6 mm, s ploščicami 30 x 30 cm - 9 mm. Ne smete skrbeti zaradi slabega oprijema ploščice na površino zaradi majhne lepilne plasti, glavna stvar je, da izberete pravo lepilo (vse je odvisno od površine, ki jo je treba dokončati: omet, suhi zid itd.). Površina pod ploščico mora biti ravna, ne pa gladka kot steklo, tako da lahko lepilo "zgrabite".

Priporočila o izbiri materialov

Preden postavite ploščico v kopalnico, morate pripraviti vse potrebne materiale, izbrati ustrezno velikost ploščic in kar je najpomembnejše, pravilno izračunati njegovo količino. Če proračun dovoljuje, bi morali imeti prednost AA ploščice, ki so najvišje kakovosti in imajo najmanjše število pore, v katere lahko prodre vlaga, ki tvorijo plesen.
  Polaganje ploščic na steno

Metode odstranjevanja nepravilnosti

Pred izvedbo kakršnega koli obrnjenega dela je potrebno odstraniti nepravilnosti na stenah. Če je za barvanje oz. Lepljenje ozadij ta naloga postala ena od glavnih, je ploščica lahko postavljena brez temeljite priprave. Seveda bo to nekoliko poslabšalo končni rezultat, vendar vam bo v določeni meri omogočilo prihranek časa in gradbenih materialov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty