sobota, 6 października 2018

Izračun fundacije

  Izračun fundacije

Izračun površine podplata

Pomembno mesto pri zasnovi temeljev za prihodnjo gradnjo zaseda izračun površine podplata. Ta faza dela se izvaja po formuli, prikazani na spodnji sliki. Vrednost, izračunana na podlagi izračunov, je približna skupna površina podnožja temeljev, ki je potrebna, da ne potisne tal pod bremenom. Če govorimo o gradnji najdražjih temeljev (v članku o izračunu ojačitve, boste cenili, kako je ta rešitev "ekonomična"), potem se lahko izognete takim izračunimam, saj je dovolj, da napolnimo ploščo na celotnem območju hiše in ta edini je dovolj za preprečevanje vseh presenečenj, ki jih predstavljajo tla.

Kako samostojno določiti vrsto tal na lokaciji

Posamezne hiše imajo relativno majhno velikost in težo, kar lahko vzame celotno zemljo, z izjemo silov in šotišč. Zato jih je mogoče zgraditi brez posebnih geoloških raziskav, ki neodvisno preučujejo tla znotraj gradbišča.

Izračun stroškov fundacije

Cena fundacije je odvisna predvsem od vrste uporabljenih pilotov in njihove številke, zato je pred izračuni treba določiti glavne pogoje predmeta, ki vplivajo na izbiro podpore:
  Izračun fundacije

Izračun traku temelj za hišo

Trakcijska podlaga, zlasti pokopana, se odlikuje z dovolj veliko težo in stroški gradnje. Hkrati lahko prenese težke obremenitve iz teže težkih stavb. Obremenitev na temelju takšnega temeljev je sestavljena iz teže konstrukcij hiše, snežne obremenitve, nosilnosti in teže same temeljnice.
  Izračun fundacije

Izračun obremenitve na temelju

Izračun obremenitve na temelju je potreben za pravilno izbiro svojih geometrijskih dimenzij in površine osnove temeljev. Navsezadnje je moč in vzdržljivost celotne zgradbe odvisna od pravilnega izračuna osnove. Izračun se zmanjša, da se ugotovi obremenitev na kvadratni meter zemlje in jo primerja z dovoljenimi vrednostmi.

Kako izračunati temelj za hišo ↑

Izračun temeljev vključuje določanje območja svoje podpore in teže, kar omogoča izračun obremenitve iz fundacije in hiše, ki jo bo tla odzvala. Za profesionalne oblikovalce je pomembno natančno izračunati težo prihodnje strukture in količine uporabljenih gradbenih materialov. Za samostojno gradbeno delo je dovolj, da se približa izračun temeljev hiše. Izračun pomeni enotno porazdelitev tovora iz hiše po celotnem območju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty