poniedziałek, 1 października 2018

DIY stenski omet

  DIY stenski omet

Mavec za omet

Za fugiranje ometov - odstranjevanje nepravilnosti in prask - obstajajo tudi posebne naprave. Na fotografiji jih lahko vidite. Pnevmatski ali opremljeni z električnim motorjem. Konstrukcija prvega:
  DIY stenski omet

Oprema in njegove tehnične značilnosti

Stenski ometni stroj je poseben izum za velike količine ometov sten, stropov, samonivelirnih tal ali priprave fasad za vgradnjo kovinskih stranic, video navodila za katera so na voljo tukaj http://fasdoma.ru/sajding/metallicheskij/pod-brus.html. Preprosto povedano, to je takšna konstrukcijska naprava na kolesih, kjer se vlije voda, dodamo suho mavčno mešanico ali cement.
  DIY stenski omet

Prednosti ometnih postaj

Jasno je, da priprava ometne mešanice in polaganje malte ročno ne more doseči te kakovosti dela, če jih izvaja stroj. Imenovali bomo nekatere prednosti ometnih postaj:
  DIY stenski omet

Mavčne stene s profesionalnimi postajami

Takšni stroji so enote, s pomočjo katerih se izvaja gnetenje, dovajanje in nanašanje mavčne mešanice na delovne površine. Za te namene so opremljeni s posebnim bunkerjem za pripravo raztopine. Od tu se zrak iz kompresorskega ometa napaja skozi cev do razpršilca. Postaje se razlikujejo glede na zmogljivost, razdaljo vira, največjo glavo (višina vira).
  DIY stenski omet

Kako deluje stenski ometni stroj?

Uporaba malta z roko je dolgotrajen in dolgotrajen proces. V večini primerov je bolj koristno uporabljati stroj za brizganje mešanice. Omogoča vam zmanjšanje stroškov dela, razen pri nakupu potrošnega materiala in izboljšanju kakovosti dela. Pri uporabi samodejne metode ni potrebno nanašati kit in premazati površine.
  DIY stenski omet

Primerjava strojnega in ročnega ometa

Študije so potrdile, da se kakovost in zanesljivost obdelav, izdelanih z roko in strojno, bistveno razlikujeta. Z ročnim načinom se uporaba raztopine izvaja na majhnih površinah 1-3 m2, poleg tega pa v večini primerov delavec opravlja mešanje enkrat na 40 minut - 1 uro. Prejšnja področja obdelane površine imajo čas, da se posušijo, zato celotna površina spominja na uganke, pri katerih so nekatera področja osušila, druge pa so začele zgrabiti, druge pa se uporabljajo. Razpoke so zelo verjetno nastale na mestih parjenja. Z mehanskim ometanjem sten celotna rešitev ima skoraj enako vlago in je v sestavi bolj monolitna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty