środa, 3 października 2018

Izračun monolitne plošče

  Izračun monolitne plošče

Zakaj meriti debelino plošče temelj

Vse navedene izračune je treba izvesti v skladu z normami ustreznih SNiP in GOST. Poznavanje, katere debeline plošče je najbolj primerna za zgradbo, ki je zgrajena, ni mogoče le zagotoviti trdne temelje za stavbo v gradnji, temveč tudi določiti količino materialov, potrebnih za njeno polaganje.
  Izračun monolitne plošče

Štetje števila materialov

Podroben opis gradnje monolitne ali kompozitne temeljne strukture je na voljo v članku o tehnologiji temeljev plošče in njegovi strukturi. Zato takoj začnemo izračunati materiale.
  Izračun monolitne plošče

Zakaj potrebujete okvir iz armature?

Beton je zelo trpežen pri stiskanju, je zelo težko uničiti s pritiskom. Toda pri raztezanju in upogibanju je ta material približno desetkrat šibkejši. Zaradi tega lahko vsak tovor, ki povzroči natezno silo, poškoduje celo najmočnejšo monolitno podlago.
  Izračun monolitne plošče

Dodelitev kalkulatorja

Kalkulator za izračun temeljev plošč je zasnovan tako, da natančno izračuna dimenzije monolitne plošče, število in velikost potrebne armature, opaž in gostoto betona, ki je potrebna za gradnjo ploščatih temeljev stanovanjskih stavb in industrijskih zgradb. Vrsta prihodnjega temeljev mora ustrezati trenutnemu projektu in je izbrana iz natančnih izračunov mase stavbe, ki se postavlja, in obremenitve monolitne plošče. Ti natančni izračuni se izvajajo v skladu s SNiP 52-01-2003 "Betonske in armiranobetonske konstrukcije" in GOST 52086-2003.
  Izračun monolitne plošče

Značilnosti uporabe osnove plošč

Osnova plošče je monolitna plošča z ojačitvijo, ki je postavljena na debelo, od 10 do 30 cm, plast peska ali ruševin. Hkrati je treba peščeno blazino dobro zalepiti. Ojačane betonske plošče so lahko v tleh nekoliko pokopane ali se nahajajo na površini. V obeh primerih standardna debelina osnove običajno ne presega 40 cm.

"Vzglavnik" pod osnovo

Ne pozabite, da je poleg takšnega parametra, kot je debelina traku temelj, potrebno izračunati debelino in blazino pod njim. V tem primeru je vse odvisno tudi od vrste prsti. Če se peščena tla, kot veste, ne spremenijo, potem ste lahko prepričani o zanesljivosti temeljev, vendar je na zemeljski površini vse veliko bolj zapleteno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty