poniedziałek, 1 października 2018

Kletna naprava za betonske plošče

  Kletna naprava za betonske plošče

Značilnosti osnovne plošče naprave s kletjo

V postopku polaganja temeljne plošče se uporablja armiranobeton, izdelan z ojačitvijo s premerom najmanj 12-14 mm, betonskim razredom, ki ni nižji od M300 in s pričakovanjem, da bo poraba armature 90-120 kg / m3.
  Kletna naprava za betonske plošče

Tehnične zmogljivosti, ki jih zagotavlja namestitev monolitnega temeljev

Znatno zmanjšanje tlaka temeljenja na tleh in prenos nihanj obremenitev zaradi različnih gibov tal omogoča veliko površino plošče in pripomoček prostorske ojačitve (do 0,1 kg / cm ²). Zaradi lokacije ploščice pod celotno površino stavbe je njegova gradnja v večji meri upravičena pri gradnji objektov z majhnimi dimenzijami. Glavni pozitivni vidiki gradnje monolitnega temeljev v obliki plošče so:
  Kletna naprava za betonske plošče

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.
  Kletna naprava za betonske plošče

Prednosti monolitnih sten

Če nameravate v kletnih prostorih postaviti pomožne prostore, je za gradnjo monolitne strukture podzemnih stebrov priporočljivo, da jih odstranite iz blokov ali opeke. Glavna prednost monolitne osnove je visoka trdnost in relativno nizka prepustnost vlage.
  Kletna naprava za betonske plošče

Kakšno je pomanjkanje zanesljive hidro-pregrade ↑

Znano je, da je voda proti večini gradbenih materialov izjemno agresivna, še zlasti pa na beton, iz katerega so narejeni temelji. Ima porozno strukturo, ki zlahka absorbira vodo. Voda, ki prodira od spodaj, vsebuje primesi mineralnih soli: ogljikovodiki, kloridi in sulfati. Kristalizirajo v pore na betonu, ki znatno narašča, zaradi česar se uniči njegov masiv.
  Kletna naprava za betonske plošče

Tehnologija z začetno pripravo jame

V tem primeru se izkopi najprej izkopljejo po širini in dolžini, ki presega konturo prihodnje klete (osnove) za 1-1,5 m. Na dnu izkopa se vlije ploščad peska in ruševin, na vrhu pa se izloči monolitna armiranobetonska plošča. Dejansko - to je temelj hiše v obliki plošče.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty